Какви са ползите от посрещане на Слънцето в духовен и физически аспект?

08.04.2016 г. 2 397
посрещане на изгрева - свещен метод
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
В началото на тази седмица Портал12 ви представи „Виделината на Слънцето“ – книга за посрещане на Слънцето като свещен метод. Книгата е съставена от Калин Кирилов, който в разговор с нас сподели опита и изследванията си по темата за свещените методи, дадени от всемировия учител Беинса Дуно.

“Старая се да прилагам, и колкото повече човек се старае да живее по тези духовни Божествени Истини, които са дадени от Учителя, осъзнава че все повече има да работи, и все по-малко познава материята.”, разказва впечатленията си Калин.

Слънцето е много повече от светлина и топлина
В изследванията си Калин Кирилов намира хиляди документи, които според него трябва да се проучат, тъй като в тях се говори за Слънцето като нещо различно, по-мащабно от всичко, което сме чували досега. В тези текстове се говори за работата със слънцето като цялостна наука, а не просто като слънцеядство, което стана популярно напоследък.

„За мен слънцето като физика е източник на живот, повече от чисто физическа светлина.“ – споделя Калин и допълва – „Като бях в Норвегия, осъзнах какво голямо богатство е да имаш слънце и хубави, топли дни. Ние тука в България не може да осъзнаем какво богатство имаме – слънце, топлина, умерен климат. Слънцето дава на всички богатство на тая земя. За мен слънцето е източник на живот, на основната светлина, абсолютна жизнена необходимост, така както са необходими вода, въздух, храна, светлина, прана.“

Как да се ползваме от Слънцето?
Според учението на Беинса Дуно, „Ако искате да станете гениален поет, музикант, да разгърнете тотално способностите си и възможностите си, ползвайте метода на слънцето.“

Как конкретно – 30 мин. преди слънцето да е изгряло, човек трябва да е станал, да е събуден, бодър и да застане поне 5 минути на място, където може да види слънцето как изгрява. Има 2-3 основни формули, които се казват. Вдига се дясната ръка, изпъната, защото ако не изпънем дясната си ръка, не можем да се свържем с енергиите на слънцето. И не да усещаме само топлината на физическото слънце, а да усещаме този, който е зад него – Господ. Слънцето е само една частичка, една кибритена клечка в ръцете на Господ.

Първият лъч е основният – лъчът на Любовта. Ако не хванем първия лъч на слънцето, ние всъщност сме изпуснали изгрева. Той носи условията на живота конкретно за всеки един човек. Не повече от 2 минути, не както Манек с часове – това не е за нас, това е за друга раса, друга епоха, не е за хората на новото време.“ – уточнява Калин Кирилов.

Мозъкът и очите се хранят със светлина. Според повелите на Учителя, слънцето се гледа по 10 секунди, най-много до 2 минути. След като изгрее и стане цяло кръгче, то вече не трябва да се гледа. От обед нататък човек не трябва да се пече, защото вече енергиите се сменят и до обяд слънцето дава, а от обяд нататък почва да взима.

Калин цитира Учителя, който още преди 1940-та говори, че хората ще се зареждат от слънцето и че най-чистата енергия, която ще получаваме, е от слънцето. Също така казва, че бъдещите къщи ще са от стъкло.

В наши дни виждаме как предвещанията на Беинса Дуно стават реалност. Интелектът и технологиите до известна степен помагат на човека да се ползва от слънцето на физически план. И пак, но и не само, чрез технологиите имаме достъп до есенциалните повели на Учителя за методите, които ни помагат да взаимодействаме със слънцето на духовен план. Личните усилия, които всеки от нас следва да положи за собственото и общото духовно повдигане, е чрез силна Воля да следва пътя на Любовта, Мъдростта и Истината в прилагане свещените методи от Беинса Дуно.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3