Изгубената алхимическа рецепта на Нютон е разкрита!

16.05.2016 г. 1 331
алхимия - наука - Философски камък
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Загубената алхимическа рецепта на Исак Нютон е разкрита. Дали „магията“ и „суперсилите“ са просто наука, която тепърва ще разберем? Ако някой днес дръзне да говори съвсем сериозно за „магия“ и „суперсили“, ще бъде веднага заклеймен като откачалка сред масата съвременни учени.

Ние възприемаме като супер сили феномени като телепатията, лечението от разстояние, психокинезата, упражняването на ментален контрол върху собствената биология, и др. Подобни явления са били изследвани и са получени редица значими статистически резултати. А тези, които отхвърлят откритията в тази област и я наричат “псевдонаука”, е редно да проведат собствени научни изследвания и да си сверят часовниците.

Може би за много хора не е известно, че повечето от първите учени в света са мистици. Исак Нютон е чудесен пример за това. Повечето от публикуваните му трудове са били класифицирани като окултни изследвания, но това никога не е споменато в масовата научна литература.

Исак Нютон и алхимията
Наскоро излезе на бял свят един документ от XVII век., който е транскрибиран и публикуван в интернет пространството, за да може повече хора да научат за отношението на Нютон към алхимията. Документът подчертава факта, че Нютон - бащата на съвременната физика и един от откривателите на смятането - е силно повлиян от алхимията и сътрудничествата му с алхимици.

През целия си живот той пише повече от един милион думи за алхимията, с надеждата, че ще използва древното знание, за да обясни по-добре естеството на материята. Алхимията се смята за философска традиция, която е практикувана от различни култури в човешката история. Целта й била да пречисти, усъвършенства и измени определени субстанции, като олово и ценни метали, в злато. Често е асоциирана с “Философския камък” - алхимическа субстанция, която също можела да превръща основен материал в злато.

Документът дава информация за това как се прави “софистки живак” - вещество, което се разглежда като главна съставка на Философския камък. Камъкът от своя страна би могъл да променя неблагородни метали, като олово, в други вещества, като злато например.

Този феномен е добре документиран в историята, затова и учени като Нютон били толкова заинтригувани от него. Той изучавал алхимията в дълбочина, и както изглежда, не е имал съмнения относно качествата й. За съжаление много от записките му по темата са изгубени, вероятно изгорели в лабораторен инцидент. Всъщност много от трудовете му са били забранени по онова време - учените ги грозяла опасност от наказания и порицание за изследване на окултни теми.

Английската корона се е страхувала от откриването на Философския камък, защото той би направил златото - веществото, което короната все още използва, за да контролира монетарната система - по-малко ценно.

Алхимията е много по-дълбока, отколкото изглежда
Алхимията има повече достойнства, отколкото предполагаме. В днешни времена историци с голям интерес към тази наука работят в посока дешифриране на алхимични текстове. Тази задача никак не е лесна, тъй като алхимиците са били изключително потайни и нарочно са описвали експериментите си с метафоричен и символичен изказ.

Алхимическите философи използвали символите на солта, сярата и живака, за да представят не само химикали, но и духовните и невидими принципи на Бога, човека и вселената. Трите вещества, които съществуват в четири свята, сумирани правят свещеното число 12. Тези 12 камъка образуват основите на свещения град.

В съответствие със същата идея Питагор твърди, че додекаедърът, или 12-стенната симетрична геометрична твърда материя, е основата на Вселената.  

По наблюденията на един от най-големите алхимици, в търсенето на злато човекът често е намирал своята гибел. Това се случва, защото той греши за алхимичните процеси, вярвайки, че те са абсолютно материални. Човекът не разбира, че Философската буква Г (символ на Философския камък), Философският камък и Философското лекарство съществуват във всеки от четирите свята и че целта на експеримента не може да бъде осъзната, докато той не е успешно извършен едновременно в четирите свята, както гласи една формула.

Освен това, един от компонентите на алхимичната формула съществува само в рамките на естеството на самия човек, и без него химичните вещества на човека не биха се комбинирали, и въпреки че прекарва живота си в химични експерименти, няма да постигне желания резултат.
Това е силата на всички сили. Това е една много силна фигура, която притежава всички сили, скрити в природата, не за унищожаване, а за възвисяване и регенерация на материята, в трите полета на природата. Философският камък съдържа всички сили на природата, той е създаден от хармонията на четирите елемента.
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3