Инициатива търси доброволци да подарят време на деца в нужда

31.03.2016 г. 660
децата имат нужда от внимание
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Инициативата "Подари време" ви кани да споделите с деца, лишени от родителска грижа най-ценното за вас - вашето лично време. То е толкова важно за тях, колкото е ценно за Вас. За децата, отглеждани и възпитавани в институции, времето, което може да им подарите, е по-ценно от дрехи, обувки и играчки.

Времето е най-важното, което липсва на децата в домове, защото дрехи, храна и неща от първа необходимост получават така или иначе. Но това да има с кого да говорят и да споделят, който да им е приятел, встрани от обкръжението им в дома, липсва при тях и това личи по начина, по който реагират на срещата с нас“, споделят организаторите от инициативата „Подари време“.

„Започнахме с подаряване на книги. Но видяхме, че носейки само книги, те стояха на рафчета и никой не ги поглежда. Когато обаче един доброволец хвана книга и дете и му каза: „ела да разгледаме книгата, да си поговорим и да станем приятели“, видяхме, че децата започват да променят към по-добро“, допълват още те.

От организацията споделят, че имат  спешна нужда от доброволци за домове в Лом, Враца, Павликени, Стражица и Варна.

„Посещаваме домове с по-големи деца, защото те имат още по-голяма нужда от внимание. Доста от тях нямат стимул да учат, „изпускаме ги“, а след време трябва да си намерят работа без да имат нужните знания и умения“, което е ключов проблем и върху него най-много трябва да се работи, споделят доброволците от “Подари време”.

Ето как може да се включите в инициативата: http://podarivreme.org/calendar#data_content

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3