Христо Нанев: България е страна на изпитанията, но е целуната от Бог! (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

22.10.2016 г. 5 525
Христо Нанев, писател © 2016 Портал12
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Във Велико Търново се проведе среща-разговор с писателя Христо Нанев по повод представянето му на новата книга за Любомир Лулчев. В пълното видео по време на лекцията можете да разберете каква е връзката на Лулчев с Петър Дънов, какъв е бил животът на пророка в обкръжението на Цар Борис III-и и предсказанията за историята на България.

"Защо в периодът около Първата световна война има такава концентрация на феномени в България? Защото това е времето на Петър Дънов. Всички български феномени кръжат около него. Той ги проверява, той ги тества - Ванга, Дядо Влайчо, Слава Севрюкова, са издържали неговото тестване, да не говорим пък за Любомир Лулчев!...Дори и Стойна Преподобна! "

"Ние ги разглеждахме до скоро като единици, самотни звезди. Не е вярно! Това е съзвездие от феномени, които кръжат около тази ярка звезда - Петър Дънов, който също е пренебрегнат в съвремието като суперфеномен, върховен феномен!"

"Това са хора, които ни подготвят за бъдещето. България е страна на изпитанията. Затова тя е Бого-целуната страна. Не е помилвана като някои други. А изпитанията дават най-много в духовен план. И тъй като българските изпитания сякаш край нямат..., ама не, ще дойде краят и на нашите тегоби!...Те ни подготвят за трудния период преди края на изпитанията. После ще дойдат други изпитания, защото знаете, че човек без изпитания е като самодоволна свиня."

"Лулчев и Петър Дънов, всъщност.. те спасяват българските евреи. Да си кажем истината! Сега можем да я кажем свободно! Мнозина си присвояват в годините, това кой спаси българските евреи. Но забележете един момент, който дотук се пропуска: Личният живот на Любомир Лулчев. Неговата съпруга Ангелина Радойкова е дъщеря на генерал Станчо Радойков, но майка и е немска еврейка. Нейният дядо е сарафин - евреин от Мюнхен. Лулчев няма деца от жена си, но ако имаше деца, какви щяха да бъдат те?....От тук следва това, че той има лични пристрастия за спасяването на българските евреи. Знайно е това, как Учителя нарежда на Лулчев да вземе мерки и да предаде на Царя, че ако един евреин бъде депортиран от България, няма да остане и следа от царската династия. Цар Борис е знаел кой стои срещу него, а зад Лулчев кой стои - един Великан, за който тепърва ще се разкрива кой е Той..."


ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ВИДЕО ЛЕКЦИЯ:

 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3