Големите температурни аномалии предшестват глобален катаклизъм с наводнения

26.04.2016 г. 2 019
наводнение
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
2016-а ще е най-горещата година до момента. Това е категоричната прогноза на учени, на база информацията и данните събрани дори само до края на Март.

Във вторник, учени от Националната океанска и атмосферна администрация на САЩ потвърдиха, че март 2016 е не само най-топлият в документираната история на климата, но е и най-необичайно топлият месец по отношение на температурните амплитуди. За 11-ти пореден път, Март месец поставя нов рекорд по затопляне в глобалната месечна температура.

температурни аномалии

Според данни на центъра за космически изследвания към НАСА, няма значение как останалата част от годината ще протече, тъй като вече има повече от 99% вероятност 2016 да бъде най-топлата година в историята. До сега учените изчакваха месеците Октомври и Ноември, за да определят крайните данни за дадена година. Сега обаче, температурният скок е толкова висок, че учените са шокирани от ускоряването на глобалното затопляне. Те призовават за ускорено въвеждане на забраната за използване на изкопаеми горива.

Големите температурни аномалии предшестват глобален катаклизъм с наводнения, който се очаква да се случи в периода 2020-2028-а година. Според по-авангардни учени, той ще засегне голяма част от Западна Европа, най-вече скандинавските страни, Франция, Великобритания, Италия, както и части на Централна Европа. По отношение на Балканите се очаква наводнения покрай свързаните големи реки с региона на Гърция, както и на около 50-60 км. по крайбрежието на Черно море.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3