Фондация Миню Балкански търси талантливи деца за летните си школи

17.02.2016 г. 829
записване за летни школи за талантливи деца - фондация Миню Балкански
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Фондация "Миню Балкански", основана от българския меценат с френско гражданство професор Минко Балкански, започна записването в летните школи за талантливи деца. От фондацията искат да разпространят идеята за гражданско образование, като в същото време осигуряват условия на децата да научат повече в любимите им области, съобщи БНТ.Професор Балкански е световнопризнат специалист в областта на физиката. В гимназията взема два класа за един и е приет в Софийския университет на 15 години, след това заминава за Франция. Не забравя България и след демократичните промени създава фондация в родното му село Оряховица, Старозагорско. Всяка година фондацията организира летни училища, където могат да се обучават до сто деца на седмица.

Школите са в различни области - математика, астрономия, физика, френски език, английски език, роботика, архитектура и дизайн, облачни технологии и музика. Интерес има към конкурса "Млад изобретател", защото на него се представят и съвсем работещи идеи. Фондацията организира и конкурс по физика и математика, като лауреатите в него заминават да се учат в престижни френски училища. Всяка година професорът отваря за тях вратите на имението си край Париж и те се събират там, за да обменят идеи.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3