Фестивалът Здравей Здраве фокусира общественото внимание върху духовното и физическо развитие

05.04.2016 г. 995
форуми и дискусии на фестивал Здравей Здраве Пловдив
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
За седма поредна година на 16 и 17 април в Пловдив ще се проведе фестивалът „Здравей, Здраве” с мисията да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти – физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Организатори са екип доброволци ведно с Община Пловдив и Общинска фондация „Пловдив 2019”.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе в дома на културата „Борис Христов”, както и в градската градина, където са  събитията в програма „Движение и спорт”. За посетителите е подготвена силна програма от лекции, практически занятия, работилници, йога и двигателни практики, музикална и артистична програма. Всички лектори и модератори, водещите практики и медитации, както и самите организатори са доброволци, които споделят своите умения с гражданите и гостите на Пловдив, а входът е безплатен.

Тази година мотото на фестивала е „Децата в нас, децата около нас“. Енергията и вниманието на организаторите и над 65 лектори са насочени изцяло към децата, които носим вътре в себе си, както и към тези, за които се грижим като родители, баби, лели, учители, приятели.

На земята през последните 10 – 20 години се раждат нови деца с отворени сетива, със събудени духовни умения. Тяхната чувствителност и познания изискват от нас по-възрастните правилно отношение. В лекциите на фестивала са засегнати теми, които могат да насочат родителите и учителите към едно по-адекватно взаимодействие с децата на новото време, като например: как да създадем здравословна среда за тяхното отглеждане, как да организираме според фън шуй детска стая, какви са принципите на Оренда педагогиката, какви превантивни мерки да вземем при опасност от употреба на наркотици. На темата за наркотиците е посветена дискусия, на която водещи психолог и психиатър ще отговарят на въпроси.

Някои от темите се отнасят към родовата памет и неродените деца; към мисълта преди зачеването и пренаталното развитие на децата;  житейската мисия на родители и деца, и много други. Към 40% от лекторите за първи път се представят на форума, а темите в огромната си част са новаторски.

Програма „Спорт, йога и движение” представя много богат избор от спортно-двигателни практики, танци, релаксиращи техники. Тази година има предвидена зала за провеждане на медитации, на които водещи духовни практици ще водят лечебни медитации.

Фестивал „Здравей, Здраве” е повече от събитие – то е мисия, на която са се посветили професионалисти от различни сфери, обучавани у нас и в чужбина, в това число и лекари.

Пълната програма и подробна информация за фестивала вижте на www.zdraveizdrave.org
Следете и фейсбук страницата, която се обновява всеки ден – fb: zdraveizdrave

За връзка с организаторите:
Главен координатор: Живко Стоилов 0877 629 115
Координатор програма: Аида Марковска 0888 727 094
Координатор медии и ПР: Стефи Недевска 0888 238 446

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3