Елеазар Хараш: Прераждането е възможност да се освободиш от всички стари заблуждения (ВИДЕО)

12.08.2017 г. 9 662
Елеазар Хараш
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Пре-Ра-ждане...самата дума “прераждане”, можем ли да я тълкуваме като завръщане към Слънцето - пре - Ра? А също в края на думата “прераждане” е съставен от две противоположности: “да” и “не”....?
Прераждане, казва Учителя идва от пре-ра - да преработим, да преработим своето минало и затова за един живот не можеш да станеш съвършени както "Бъдете съвършени, както е съвършен Отец", затова то не става за 2 ..за 10 живота, много прераждания са необходими. Когато преработим себе си се завръщаме в Духа си. Ра е Духа, Ра е Слънцето. А това : "да" и "не" не са противоположности, а те са скрито единство, защо примерно ако ти кажа "да на Бога" и "не на човека"...виждаме, че и двете думи са на място.

В Природата навсякъде сме заобиколени от примерите за прераждане. Новото раждане на всеки плод или листо показва връзката с корена, светлината, водата, почвата...Доколко плодовете осмислят същестуването на Корена и Бащата или те са символ на неговото Проявление?
Прераждането е навсякъде. Всяка пролет е ново прераждане. Зимата пък си е нещо като смърт - сякаш дърветата са заключени и нямат живот, обаче те работят вътрешно тогава. Корена, който осмисля плодовете и цветята. Цветето е видимостта на корена. Цветето и плода са говорът - на степени, а Коренът е тишината, дълбината. Той е в невидимия свят, той е в дълбокото. Цветето е изявата на корена и дълбокото. Мъдростта е в корена, защото иначе цветето нямаше да го има - те са тясно свързани - видимото и невидимото.

Обикновеният човек, въпреки примерите на Природата, винаги иска доказателства за прераждането? Има ли белези, доказателства и защо човек не помни нищо от предходните си животи?
Самият човек - всеки човек е белег, за своите прераждания - това, което носи в себе си: глупостта или мъдростта, наука, религия или т.н. Всеки е семе на своето минало....


След смъртта, човек си остава такъв, какъвто е бил. Има това, което е обичал

Белези за много прераждания? Моцарт, Бетховен..на 5-10 годишна възраст показват музика, която някои големи музиканти не могат за 100 години. Моцарт не идва да се учи - идва да покаже. Той показва, така ясно!

Душите на починали нямат право във всеки човек да влязат, а само в кармичните връзки.


На обикновения човек, разумните същества му определят семейство, в което той да се роди, той няма свободен избор. Само съзнателния служител, който слиза да служи на Бога, има избор да се роди където иска.

Хората са стари души и носят в себе си старите си отношения. 


Прераждането обяснява нещата, но не ги разрешава.  Ти трябва сериозно да работиш върху себе си. Ти можеш да вярваш в прераждането, но важното е пречистваш ли се или не. 

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3