Елеазар Хараш: Който има Любов, внася значение във всички неща (ВИДЕО)

17.06.2017 г. 6 346
Елеазар Хараш
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Представяме ви отговори на Елеазар Хараш на 40 въпроси на зрители на Портал12. Разговорът е първа част, на 15-и Юли ще бъде публикувано видеото с още 40 въпроси на наши читатели.

"Името Елеазар Хараш ми е дадено от Учителя през 1987-а година, с него да нося отговорност. Дадено ми е след самадхи, с него нося голяма отговорност. Има две значения, ще кажа само едното: Божествен център"

"Варна е мистично място. На един древен език означава - Портал, думата Варна - преход в други светове. Варна е окултен и мистичен град. Тук работи повика на Силата на Морето. На мистичен език - повик за по-дълбок живот. Варна има аромат на древност, дори има връзка с Египет и Атлантида. От тук ще се роди нова цивилизация. Фактът, че Учителя я слязъл тук и е посял много неща означава, че от Варна след време ще произлезе нещо много дълбоко...."

"След смъртта, очите отиват на Слънцето - тяхната духовна част, но те са докоснати от Бога от вътрешното Слънце, и затова те са сияещи и приличат на слънца, защото от там произлизат. Очите са удивителен дар. Те са призовани да видят Тайната на Бога."

"Грехопадението означава недостиг на реалност, на цялост, липса на цялостно знание."

"Писаната съдба се поддава на изменение - Ако човек промени своето съзнание (това изменение е свързано с твърдия избор на Истината) и ако ти имаш любов към Истината, при теб ще дойдат съответни мисли, съответни хора, които Учителя казва - те стават обстоятелства, условия, живи същества. Затова Учителя казва: "За неразумните има съдба, за разумните има промисъл!"

"Забележката е по закона на любовта. Любовта вижда доборто, а слабостите само ги - забелязва. Критиката е : кри-еш...и тика-ш нещо, за да изпъкне нещо друго...Критиката е липса на любов."

"Човекът, който няма рептили (рептилий) в себе си, той носи в себе си една лекота. Тази лекота е висока мярка. Човек, който има рептили в себе си, той и да иска - не може да я има."

"Сега живеем в такова време, че не трябва да мислим за проблема, за голямата трудност, даже за вампиризма, а трябва да мислим изцяло за Бога. Когато мислим много за Бога - свърши! - няма рептили, няма вампири..."

"Регресията не може да помогне реално, само до някъде. Представи си - Христос и регресия?...значи давам мярка, защото ние вече имаме мярка. Истинският път е осъзнат - няма регресии! Той се нарича - Интензивен духовен труд."

"АХАМ БРАХМА АСМИ - мантра, която съм дал - Аз съм Дух"

...и още : защо Сириус е точно на 107 светлинни години от Земята, какви кодове са скрити от египетските жреци в картите Таро, за свещенния и божия свят и избягването на полуистините, за Рудолф Щайнер, за тайната на смирението, за миговете преди смъртта, за ангелите и дематериализирането на човек..  "да не показвам, сега как мога да изчезна, че ще смутим много хората", казва сред въпросите на зрителите на Портал12, Елеазар Хараш...и още:

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3