Екоселище Радост отваря вратите си за прием на „проблемни“ деца

09.03.2016 г. 3 922
Екоселище Радост
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Екоселище Радост обяви, че отваря вратите си в помощ на т.нар. „проблемни“ деца. Децата ще получат много Любов, внимание, ще научат и занаят според желанията и талантите си, пишат на фейсбук страницата си от селището. Тяхната идея е да помогнат на децата и техните родители, като им дадат възможност да станат част от една от най-големите общности на алтернативно живеещи хора извън системата у нас.

По този повод Портал 12 потърси за коментар Никола Куташки, който е един от живеещите в селището:

“Живеем във времена на промяна – старата система се разпада и се изгражда Новият свят, в който искаме да живеем, и този период е много труден и за родителите, и за децата. Оказва се така, че 80% от професиите на Новото време даже все още не са измислени и в момента се измислят. Голяма трудност е за децата да се ориентират какво точно искат да правят, за какво да отделят времето и енергията си, трудно е и за родителите да ги насочат” С тези думи започва нашият разговор с Никола.

Промяна в начина на възпитание
Старата матрица си отива и точно в тези дни на промяна и леко объркване в резултат на идване на новото, екоселище Радост смята, че може да бъде от полза за тези деца и техните родители, като им даде възможност да бъдат в досег с природата, да живеят спокойно, без стрес и страх, да разберат точно какво искат да правят, накъде ги водят душата и сърцето им.

“Желанието на Екоселището е да им осигури нормална, спокойна среда с чиста храна, чист въздух, чиста вода, и да им даде подкрепа. На голяма част от „проблемните“ деца им е много трудно в града, където няма достатъчно възможности за творчество с ръце и изобщо за развиване на талантите”, обосновава идеята Никола Куташки и обръща особено внимание към децата, които имат привързаност към мобилни устройства и как посещението на екоселище Радост им влияе:
„Енергията е съвсем друга в града, всичко е много забързано и стресово. Голяма част от децата се обръщат към техниката, като вече има много зависими деца към мобилните устройства – телефони, таблети, което е много сериозен проблем.”

Той ни разказва, как децата забравят за тях идвайки в селището, защото се потапят напълно в природата. “Там има кончета, кравички, кокошки, има природа. Децата се заиграват, садят се дръвчета. Изобщо съвсем по друг начин преминава денят им. Имаме струг, на който могат да се учат как да правят  дървени купички, вилички, лъжички. Има стан, на който може да се тъче, има гайда... Има много неща, които могат да се правят, които в града няма как да се случат, дори и родителите да искат.”, допълва още Никола Куташки.

Решение на пристрастеността към дигиталните машини
От нашия разговор става ясно, че той е напълно убеден, че тези деца, които не виждат път, започват да създават проблеми, тъй като системата и родителите не могат да им дадат това, което те искат. Това ги прави напълно апатични или изключително агресивни и това е техния протест. “Новите деца искат нещо друго, но никой не може да им каже какво точно, а и те самите не знаят какво и как, допълва Куташки и уточнява, че именно затова времето в екоселището е време за почивка, за отделяне от всичко.

Екоселище Радост е готово да приеме и децата, за грижите на които родителите срещат финансови затруднения, с желанието да ги научи на занаят, на труд, на живот в общност в едно духовно семейство.

Нови и чисти енергии за духовно и личностно развитие
Според Никола Куташки вече има такъв процес, в който се наблюдава, че биологичното семейство започва да минава на заден план, защото има голямо разминаване в енергиите, в ценностната система. Духовното семейство все повече излиза на преден план – това са приятелите, сродните души, групите, които искат да живеят по близък, сходен начин. Именно и затова Екоселището се отваря, като всяко желание за прием в общността ще бъде разглеждано индивидуално.

От Екоселище Радост са убедени, че има много възможности за развитие при тях и, че техен дълг е да протегнат ръка към всички хора, които имат нужда от помощ и са готови за промяна и израстване.

Родителите, които искат Екоселището да им помогне и се интересуват как да се включат, могат да получат повече информация на следните контакти: email: kutashky@gmail.com, тел.: 0897 538843, сайт на селището: www.gorskokosovo.com

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3