Древното учение на Херметизма - лекция на Мария Арабаджиева и Джорджия Николова (ПОКАНА)

10.03.2017 г. 1 958
Херметизъм
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Принципите и начини на действие на херметизма ще бъдат разгледани на 11 март в София на специална лекция от цикъла Корените на Древното познание организирана от издателя Мария Арабаджиева. В нея ще вземат участие също така Джорджия Николова и Валентин Благоев

По време на събитието лекторите ще се опитат да обяснят с теория и практика - къде е поставен съвременния човек, какво е той и какво се случва с него.

Мария Арабаджиева ни разказва в аванс, какво ще бъде засегнато по време на събитието:

Това е целта и на самите лекции - да се даде пълна информация, какво  представлява учението Херметизъм, начинът му на действие и кои са принципите заложени в него. А какво е той всъщност, ли? Херметизмът е върховната система на Вселената и е залегнал във всички религии, във всички вярвания, във всички учения по света.

Той сам по себе си се дели на две части - висш, върховен или висок херметизъм, който представлява философията, самото учение, начинът на обяснение на връзките между Вселена, Бог, Природа, Човек и нисш херметизъм, както го определят в древните книги, който представлява приложението на Херметизма като учение в науките - астрология, алхимия, магия, които служат всъщност за промяна на съзнанието на човека и могат да бъдат наречени трансмутация на съзнанието.


Тя сподели, че хората в България досега са имали объркани понятия относно какво пресктавлява Херметизма, а той всъщност е гръбнака на тази цивилизация и всички учения от 5000 г. пр. Хр. до наше време.

По време на лекцията ще бъде разгледано и числото 22. Защо то е с такова голямо значение? :

Ще обясня научните теории и херметични древни учения, касаещи измеренията в света, които са свързани именно с числото 22.  Словото Божие вибрира на 22 измерение и самият Бог може да бъде търсен по-нагоре, докато този човешкият свят вибрира на трето измерение. Искам да разясня на присъстващите  възоснова на този код на Божието слово в това върховно 22-рото измерение как то може да достигне до човека.

Ще покажа кабалистичната схема на Дървото на живота и Молитвата Отче наш и ще разгледаме как молитвата слиза до нашите измерения и обратно как можем да я пратим до Бога. Ще дам паралели защо това чисто е залегнало кодирано във всички свещени книги, учения, азбуки за които също ще говорим по време на лекцията, пояснява ни Мария Арабаджиева


По време на срещата ще бъдат разгледани също и принципите на Херметизма, които ще бъдат обяснени и разяснени и ще се даде паралел и със съвременната наука, която все повече се обръща към него.

Ще разгледаме връзката на Херметичма с квантовата механика, която все повече се обръща към Херметизма като основна философия, както и ще представя все повече налагащата се съвременна теория за разгъващото се време, което дава обяснение и на дуалността и двойника на човека, с който ние може да общуваме и по този начин да променяме съзнанието,живота и бъдещето си

, обяснява Мария.


Няма как да не бъде засегната и все по-актулната тема с повишените вибрации и резонансът на Шуман.

Ще разгледаме чакрите и как можем да се лекуваме с тях на съответната вибрация. Освен това ще погледнем задълбочено на резонансът на Шуман. Вибрациите на йоносферата спрямо Земята нарастват катострофално бързо и хората в момента са попаднали в едно крайно заблуждение, че това носи тоталното пробуждане, което абсолютно не е вярно. Този процес е супер рискован за хората, които не могат да развиват съзнанието си и спасението се намира в това то да бъде наистина освободено, като това отново е свързано с дълбоко разбиране по смисъла на Херметизма как е устроен света, категорична е Мария и заключва:

Идеята на събитието е да покаже, че всичко се съдържа в самия човек и как всеки от нас идва с определени задачи по смисъла на Херметизма с основна задача в неговият живот да развие съзнанието си и силите си. Не случайно на древните храмове от Тива до Делфи е изписано: Опознай себе си!

Програма за събитието:

„ХЕРМЕТИЗЪМ, АЛХИМИЯ, КАББАЛА”,

14.00 - 14.15 - записване на присътващите
14.20 - 15.20
Мария Арабаджиева - „Херметизмът, 22-измерното пространство и символизмът на числото 22”
почивка - 15.20 - 15.30
15.30 -16.30
Джорджия Николова - „Алхимията във всекидневния живот”
почивка - 16.30 - 16.40
16.40 - 17.40
Валентин Благоев - „Западна Каббала. 15, 16 и 14 Аркани от Дървото на живота. Настояще, Минало и Бъдеще. Начини за въздействие.”
17.40 - 18.30 - въпроси към лекторите

Място:
София, ул. "Димитър Моллов" 28 Б
сградата на "Медицинска техника инженеринг"
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3