Дискусия за отговорно отношение към промените в климата ще се проведе днес

17.05.2016 г. 557
екология - климатични промени
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Днес от 17 ч. в 21-ва зала в южното крило на Ректората на СУ ще се проведе лекция и свободна дискусия с френския полярен изследовател Еманюел Юсене, на тема “Промените в климата и нашето бъдеще”. Събитието се организира от гражданско сдружение "Щастливеца", Еко Клуб Юнеко към СУ, Клуб Скорец-Бф - експедиции и дейности към СУ, Екологично сдружение За Земята, Образователна мрежа "Място за бъдеще".

След последната Климатична конференция в Париж от края на 2015 година, цялата човешка дейност е поставена под въпрос - от начина ни на живот до земеделските практики и икономическите постулати за развитие и благоденствие. Под въпрос е и системата на вземане на решения – и на локално, и на планетарно ниво.

Това, което изглежда неоспоримо обаче, е че никой не може да направи нищо сам, без да си сътрудничи с всички останали, и че планетарните проблеми изискват решения на планетарно ниво.

Решения, които повеляват включването на всеки един от нас

Именно затова всеки е поканен, а събитието е отворено. Елате да зададете въпросите си и да получите отговори, елате да разберете какво е вашето влияние върху планетата и какво можем да направим заедно, за да подобрим състоянието ѝ!
- призовават организаторите.

Лекторът по време на събитието Еманюел Юсене е журналист, писател, издател и инициатор на групата за изследване на далечния север "Робинзоните на ледовете".

"Робинзоните на ледовете” са организация, чиято дейност се състои в изследвания, научни и художествени проекти, както и всякакви други форми за комуникиране, запознаване и ангажиране на обществото с глобалното затопляне. Вниманието им е съсредоточено върху полярните територии - региони с огромно значение за цялата планета. Мисията им - да разкрият красотата на полярната шапка и впечатляващата природа в сърцето на Арктическия океан, и да напомнят на света важността на северните ледове за климатичното равновесие." - поясняват от Еко Клуб Юнеко.
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3