Дарител инициира голямо залесяване и почистване на парк Стратеш в Ловеч

27.03.2016 г. 2 901
Ловеч - Башбунар
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Дарител инициира голямо залесяване и почистване на парк Стратеш в Ловеч, съобщиха от Общината пред БНР. Община Ловеч и общинската фирма “Еко“ вече са извършили цялостно почистване на единствения парк в града "Стратеш", а вече е започнало засаждане на стотици дървета и храсти, предоставени от дарителя.

Дарението включва няколкостотин храста, 200 хибискуса, 200 туи, 60 кедара, 50 липи, 15 дървета гинко билоба, които са уникално красиви и около 70 храста люляци.

Изпълнителният директор на общинската фирма "Еко“Павлин Иванов съобщи, че подобно мащабно разчистване на парк "Стратеш“ не е правено от години: "Искаме да го направим красив, поддържан и с такива условия, които да привлекат не само ловчалии и техните семейства и деца, но и хора от други градове, които традицционно идват в нашия град заради зоопарка, който имаме. Освен разчистването на сухи дървета, клони и храсти предстои да бъде източено, почистено и отново напълнено с вода и езерото в парка."

"Ще се търсят и средства за преасфалтиране на алеите и други подобрения за посетителите:
Правим така, че и парк "Стратеш“ и алеята "Башбунар“ и изобщо всички красиви кътчета в Ловеч да бъдат много по-привлекателни. Павлин Иванов допълни, че продължава и озеленяването в целия град.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3