Дамян Попхристов: Нашата мисия като нация е да се обединим, духовното да се съхрани и да се предаде (ВИДЕО)

02.12.2016 г. 2 813
Дамян Попхристов | © 2016 Портал12
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
(лекция 1-а част)  (лекция 2-а част)

За Богомилите Христос е ангелска същност, която при спускането си в твърдата материя на Земята смалява самата божествена вибрация няколко милиона пъти, за да може тази божествена същност да влезе в едно човешко тяло
. Тогава се задава въпроса „Коя е Дева Мария?“ Дева Мария не е девойчето от Витлеем, тя е същата такава ангелска същност, за да може да има вибрационно единство, да вибрира със същата вибрация като тази на Христос, за да може да износи тази божествена същност. Знаете историята за непорочното зачатие… Богомилите казват:
Първенствуващата енергия в света, съзидаващата енергия е женската енергия. Тя създава модела. Мъжката енергия с нейната напористост – агресия, сила и т.н. трябва да реализира модела. Накрая женската енергия отново е тази, която ще сложи щрих, за да може новополученото цяло да бъде хармонично, балансирано (по отношение мъжка / женска енергия) и да бъде красиво. Защо? – Защото е създадено с любов и да носи радост. Хармонията предизвиква радост.

Едно нещо Бог никога не може да прости и това нещо е да не се радваме. Светът е създаден с любов и за радост. Ние трябва да се радваме. Радвайте се – казват богомилите – защото това е шанс. Вие сте се върнали в тази човешка форма, за да отработите нещо и след това да се доближите до Бога. Това е шанс да се доближите до Бога.

Смисълът е в това сам да разрешиш проблемите. Дадени са ти тези сили и възможности, справи се и се радвай! Защото имаш този шанс!

Самоубийството са го считали за голям Божи грях, защото чрез него се нарушава този ред. Самоубийството разрушава това, което съзиданието е създало.

Апостол Павел казва: Благодарете и се радвайте!
Животът не е плътта, която носим, а онова другото вътре в нас – уникалното и вечното. Плътта е някаква временна калъфка. Смъртта маха тази калъфка, но животът ни продължава. Това идва от Орфей. Той първи заговаря, че ние хората сме божествени създания, че нашият живот (душевния) е вечен и че ние сме напъхани в едни калъфки, от които трябва да се отървем по пътя на пречистването. Същото нещо говорят и богомилите. Това, което представлява орфизмът няма никакво противоречие с единобожието, християнското. Първите, които го приемат са траките беси. Те имат Библия, която се нарича Библия – Бесика.Нашата мисия като нация е да се обединим, духовното да се съхрани и да се предаде. Това е нашата връзка с Атлантите. Ние някога сме били от първите колена. Когато атлантите – онези, оцелелите, предназначените да предадат познанието си на нашата пета раса – са тръгнали от Запад на Изток, попадат първо при нас, защото както е казал Херодот, траките (разбирайте и българите) са най-многобройният народ след индийците. Атлантите пристигат и първите, на които предават това познание са нашите далечни предци.


Когато атлантите приключват с мисията си, от този момент нататък, започва мисията на българите.
Тя има за цел да върне това познание в Европа със следният важен момент: държавно устройство, начело на което стои цар-жрец, защото царят направлява, а жрецът наставлява. Комбинацията от управник и наставник в едно лице дава перфектното управление. Затова българските канове са били обучавани и като жреци. Те са минавали през специално обучение, за да знае какво е горе и да го приложи долу, защото това е атлантският принцип на Хермес Трисмегист. Първият от седемте принципа на Хермес Трисмегист е: Каквото горе, това и долу. Както е организирана небесната реалност, така тя трябва да се възпроизведе в земната. Това е нашата мисия – на българите.


 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3