Д-р Тимен Тимев: Важно е човек да развие не логиката на ума, а логиката на сърцето (ВИДЕО)

21.04.2017 г. 2 481
Важно е човек да развие не логиката на ума, а логиката на сърцето
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Д-р Тимен Тимев: Ще ви кажа няколко формули за едно ново човечество:

Умен е този, който прави другите умни.
Богат е този, който гледа да направи другите богати.
Талантлив е този, който се стреми да предаде своята дарба на другите или поне да направи така, че другите да развият подобна дарба.


Талантлив е този, не който само иска да приобщи другите към своя талант, защото едно е да отидеш при бездарни хора, немузикални и да демонстрираш своята музикална техника – това правят почти всички и това не е духовно. Духовно е като видиш, че изпъкваш пред хората, вместо да ги потискаш, да се опиташ да им възвърнеш самочувствието, защото всеки мозък е омнипотентен. Всеки мозък притежава безкрайно много потенции и възможности. Нали знаете коя е най-голямата тъга? – Хората така и си отиват от този живот без да подозират какви способности са имали.

Сега, може би и с течение на годините, когато разбрах, че не съм може би толкова голям и гениален математик или философ, или писател, си казах: безкрайно по-важно е да разтвориш душата си с всички тези антени към всички тези милиарди хора, защото само тогава ще порастеш. Това е точно логиката на сърцето.

Важно е да развиеш не логиката на ума, а логиката на сърцето, която означава да развиеш рецепторите си на сърцето и на душата така, че като вървиш по улиците да усещаш вибрациите на чуждите мозъци и психики.

Последните 20 или 30 години от живота си отдадох на това. Чух гласът на Исус, който ми каза: Помни, че човек е само тръба, само медиум и ако излеем вода, не трябва да я задържаме дълго в себе си. Ако получиш храна също не я задържай много в себе си. Ако получиш богатство – то трябва да премине само през тебе. Ако получиш много знание, недей както всички интелектуалци да си го пазиш и да го криеш, и да ходиш сред простаците, за да изпъкваш.

Той ми каза най-важното: Щом сме само един канал, ние сме медиуми. Ние трябва да не задържаме това, което идва в нас, а веднага да го даваме на другите, а ако го задържаме – само да го обогатяваме. Всеки един от нас трябва да се превърне в една вечно преливаща се чаша шампанско, което винаги излива за навън. А животът ни е принудил да бъдем чаша, в която искаме някой да долива.

Новото човечество е това, което всеки дотолкова ще е развил себе си и дотолкова ще е развил логиката на сърцето и ума, че това наистина ще стане.

 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3