Д-р Светла Балтова: Истинското знание обединява мисъл, чувство и действие (ВИДЕО)

24.11.2016 г. 1 043
Паневритмия
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Как е била създадена паневритмията? Тя е създадена по един много красив начин. Учителят Петър Дънов е бил един изключителен цигулар. Той е умеел с цигулката си да омагьосва, в позитивен смисъл – да променя вибрациите, да изцелява. Сутрин той е излизал и е изсвирвал с цигулката си мелодиите, които в последствие са намерили място в паневритмията. Тези мелодии той ги е виждал придружени с движения. Учителя не казва: „Аз създадох паневритмията.“, той казва: „Аз я свалих.“

Откъде я е свалил? От висшите светове, от световете на природата. Когато говори за природата, той, а също и ние последователите му, не разбираме тези явления – природни феномени, а интелигентността, която ги е създала. Има се предвид висшите йерархии от високо еволюирали светли същества. Така, че паневритмията е техният танц. Всъщност тя е знание.

Не случайно Учителят казва: „Паневритмията е ключът към моето учение.“, а неговото учение – това е учението за Човека и Всемира, за Законите на Битието. Тези закони са вградени под една изящна и красива форма.

Истинското знание не се дава за ума. Умът е доста ненадежден носител на знание, защото той е и доста колеблив и е склонен да се отклонява. Истинското знание се дава така, че да бъде преживяно през сърцето и да премине и през тялото, през силите на волята. Така, че истинското знание е това, което обединява мисъл, чувство и действие в едно и такова знание е паневритмията. 

 ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ВИДЕО ЛЕКЦИЯ:

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3