Близо 95% от хората не знаят какво споделят във Фейсбук, но го правят заради заглавието

24.03.2016 г. 709
поведение в социалните мрежи онлайн
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Все повече наблюдаваме една сравнително нова тенеденция за поведение в социалните мрежи и най-вече във Фейсбук. Това е така нареченото споделяне единствено на заглавия на публикации, без самите публикации да са прочетени и разбрани от потребителите в социалната мрежа.

Ако постоянното бързане, дефицитът на време в съзнанието и поведенческите модели ни карат просто да споделяме повърхността и "опаковката на нещата", без да вникнем в нейното съдържание, то тогава какъв е смисълът да сме "социално активни"?

Проучване на една от водещите пипълметрични агенции в Европа показва, че от всеки 100 потребители на Фейсбук, които са споделили дадено текстово съдържание, обикновено чрез външен линк, едва между 3 и 5% всъщност са прочели самата статия и знаят за какво става въпрос.

Подпобен тип поведение онлайн може да се обясни с желанието на човек за показност сред приятелите си и в публичното пространство за "ангажираност" по една или друга тема, което обаче всъщност се явява една опаковка без осъзната и реализирана стойност. 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3