Благотворителен концерт в помощ на деца с аутизъм ще се проведе в клуб на хорото

16.03.2016 г. 615
подкрепа за деца с аутизъм - благотворителен концерт
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Асоциация Аутизъм организира благотворителен концерт с надслов „Подай ръка на различните деца“, който ще се проведе на 27.03.2016 г. в клуб на хорото „Хоротека“ – подлеза на НДК, откъм хотел Хилтън. Входът-дарение ще бъде 10 лв., а приходите ще се използват за разширяване на дневен център „Дъга“.

„Нека заедно направим крачка напред за осигуряването на достъпна терапия за повече деца с аутизъм“, апелират организаторите.

През юни 2015 г. в столичния квартал Лозенец е открит дневен център „Дъга“ под егидата на Асоциация Аутизъм и с финансовата подкрепа на Столична община. В центъра психолози, логопеди и специални педагози работят с 25 деца от аутистичния спектър, на възраст от 3 до 8 години. Социалната услуга в център „Дъга“ се предоставя напълно безвъзмездно.

Основателите на център „Дъга“ имат желание да помогнат на повече деца и капацитетът на центъра да се увеличи с поне още 25 места, както и да се предлага по-голям спектър от терапии. За целта са намерили празно помещение за продан точно до сградата на център „Дъга“, което ще осигури възможност за изграждане на отделни стаи за работа, както и пространство за  ерго- и сензорна терапия, обособена стая за музикотерапия и помещения за групови занимания.

За закупуване на това място, неговия ремонт и обзавеждане са необходими 200 000 лв. Тъй като тази сума е непосилна за нас, се обръщаме към Вас с молба за спонсорство или дарение, за които ще бъдат изготвени и ще ви бъдат предоставени всички счетоводни и други документи.“ – призовават от дневен център „Дъга“.

Повече за концерта и как да подкрепите каузата на Асоциация Аутизъм вижте на този линк: https://www.autism-duga.info/
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3