Безплатен хляб от лимец даряват благодетели чрез начинанието Живият хляб

25.03.2016 г. 9 342
хлябът трябва да е даром - Живият хляб
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
„Абсолютно забранено е да се продават хлябът и брашното. Трябва ли след всичко това да питате защо светът е лош, защо хората са лоши? Първото условие, което трябва да се спазва, е да се дава хлябът без пари." ... "Важно е тая идея да проникне в човешкия ум и постепенно да си пробива път. Никакъв спомен не трябва да остане от мисълта, че хлябът трябва да се продава. България трябва да бъде първата държава, да приложи Божествения закон на земята – хлябът да се дава даром.“ – Беинса Дуно

Приятели и съмишленици даром разпространяват хляба – едно от ценните неща в живота, чрез начинанието "Живият хляб". Това е идея, която се осъществява от доброволци и съидейници, като разширяване на инициативата "ДарЛимец".

Камелия, Виктор и Иван са в основата на това дело. Те заедно с много помощници отглеждат древното и чисто зърно лимец и го даряват на хора, които желаят да прилагат Житен режим или имат нужда да се лекуват, на бременни и кърмещи жени, за подхранване на малки деца.

"Живият хляб" дарява брашно от лимец на различни фурни за хляб и в определени дни на седмицата се приготвят хлябове, които да бъдат раздадени даром. Някои от фурните раздават хлябовете сами на хора, които се обърнат към тях, а при други фурни отиват доброволци и те разнасят хлябовете. Идеята работи вече от няколко месеца и хлябът от лимец се раздава в различни градове в България – Пловдив, София, Благоевград, Казанлък, Варна.

Ако имате пекарна или знаете подходящо място, където биха проявили желание и добра воля да се включат, то може да спомогнете за свързването ни с тях.“ – призовават инициаторите на "Живият хляб" в своята фейсбук страница.

Всеки, който се вдъхнови от делото и иска да бъде съпричастен, може да се включи в инициативата, като следи в страницата информацията, която благодетелите публикуват, като нови включили се пекарни, време и място за раздаване в различните градове и друга полезна информация: https://goo.gl/prkeAa

За контакт:
Камелия 0899 991 333, admin@darlimec.com
Виктор 0885 477 774, vic1991@abv.bg
Иван 0885 458 589
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3