Астрономи потвърдиха за нови вълнови аномалии от приближаващата планета 9 (Нибиру)

23.10.2016 г. 5 148
планета 9 - газов гигант - навлиза в Слънчевата система около 2020-а година
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Астрономи потвърдиха за регистрирани нови вълнови аномалии от приближаващата Слънчевата ситема планета 9 (Нибиру). Константин Багитин и Майк Браун от Калифорнийският Университет съобщиха за получени нови трептения и пертурбации на небесни тела, движещи се „на границата“ на Слънчевата система. Учените изразиха оптимизъм, че до няколко месеца вероятно ще могат да направят снимки на небесното тяло, с големина минимум 10 пъти над тази на Земята. Според предварителната информация Планета 9 е газов гигант.

През Април т.г., в редица интернет издания по целия свят бе публикувана изтекла информация, че космическият кораб от мисията Касини, изследващ Сатурн и дълбините на Слънчевата система, е бил увреден заради необичайни аномалии в орбитата на планетата. В официално изявление НАСА съобщи, че в момента космическият кораб вече не изпитва необясними отклонения в своята орбита около Сатурн и работи в нормален режим, но не отрекоха за регистрираните аномалии.

Мистериозните аномалии в орбитата на Касини може потенциално да се обяснят с гравитационно дърпане от теоритично съществуващата масивна нова планета - 9 в нашата Слънчева система.

„Неоткритата все още планета, която е все още дори извън орбитата на Нептун, се предполага от учените, че се движи в широко разтеглена траектория и има 10 пъти масата на Земята, което следва да се отрази на орбитата на Сатурн, но не и на Касини", заяви Уилям Фокнър, планетарен учен в JPL. Фокнър се позовава на аналитична информация и данни с висока точност на космически апарати и навигация на НАСА.

Влиянието на новата планета върху Земята
Според учените планетата може да навлезе със своята траектория в пътя на познатите ни планети в Слънчевата система в периода около 2020-2028-а  година. Това може да повлияе гравитационно и на Земята, под формата най-вече на наводнения, а също и земетресения. За съжаление космическата мисия Касини се очаква да работи ефективно до края на 2017, когато ще изчерпа наличното си гориво и няма да може да предаде прецизни данни през следващите години.

Мисията на Касини-Хюйгенс е съвместен проект на НАСА, Европейската космическа агенция и Италианската космическа агенция, която изучава Сатурн и региона на Нептун от 2004-а година насам.

"Когато качествените изменения доведат до количествени натрупвания, тогава нещата ще се случат в условия на скоротечна развръзка"ВИЖТЕ ОЩЕ: 
Новите земетресения в глобален мащаб са само лека подготовка за периода 2020-2028

В очакване на масови наводнения, ЕС и НАСА изстреляха сателит за мониторинг на океаните

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3