Артист демонстрира влиянието на съзнанието и емоциите върху водата (ВИДЕО)

19.05.2016 г. 2 458
емоции във водата
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Артистът Лиса Парк показа интересна форма на изкуство. Представлението й се нарича Eunoia. Името произлиза от гръцката дума eu - добре + nous - съзнание, и означава “красива мисъл”.

Лиса използва 48 съда с вода, вдъхновени от 48 емоции. Съдовете реагират на емоционалните мозъчни вълни, излъчени от тялото й и разчетени от специални сензори. За целта се използва електроенцефалограма (ЕЕГ), която регистрира мозъчните импулси. Уредът (електроенцефалограф) измерва честотите на мозъчната дейност на Лиса (Алфа, Бета, Гама, Тета), като ги свързва със състоянието на съзнанието й.

Събраните ЕЕГ данни се превеждат в реално време със софтуерни програми, за да модулират вибрациите на звука. ЕЕГ изпраща информацията от мозъчната дейност на артиста за обработка (Processing), която е свързана с Max/MSP, за да получава данни и да генерира звук от Reaktor.

За пърформанса тя казва:

Вярвам, че човешките емоции идват със съответните вълни от енергия, които ние носим в себе си. Те усещат моите вибрации, все едно енергията ми е тяхното ехо.

Вижте във видеото как Лиса Парк поставя вътрешните си борби на показ в красива изложба от геометрична вода.

Колкото по-ясно разбереш себе си и емоциите си, толкова повече обикваш това, което е. Барух Спиноза


 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3