15 годишният пианист Николай Маринов ще представя България в Роял Албърт Хол (ВИДЕО)

29.02.2016 г. 1 165
пиано - музика - Николай Маринов - Пловдив
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
15 годишният пианист Николай Маринов ще представя България в Роял Албърт Хол в Лондон през март. Той е единственият българин, включен в концерта на победителите от Международния конкурс „Grand Prize Virtuoso“. Възпитаникът на пловдивското музикално училище „Добрин Петков“ е спечелил Първа награда в своята възрастова категория.


В конкурса са участвали пианисти от цял свят, като отличия в различните възрастови групи са спечелили таланти от Русия, Тайланд, Япония, Великобритания, Люксембург, Германия, Хърватска, Малта, Китай, САЩ, Италия.  

„Искаме да поздравим родителите ви и вашия преподавател Светлана Косева за качеството на вашето изпълнение. Благодаря ви, че го споделихте с нас!“ пишат организаторите. Концертът в прочутата зала, където са свирили Бийтълс, Ролинг стоунс и най-известните музиканти в света,  е на 28 март.

Изминалата 2015 година беше една от най-успешните за Николай. Младият виртуоз взе Първа награда на "International Internet Music Competition 2015", Белград. Финалист е на Трети Международен конкурс "YOUNG TALENTS AND ORCHESTRA" 2015, Италия, където от 60 участника, само 8 са допуснати да свирят симфоничен концерт с филхармоничния оркестър на Барласина, Италия.

През декември той изправи на крака публиката в Националната опера „Бастилията“ в Париж, където успешно представи България в гала концерта на лауреатите от Международния конкурс „Grand Prize Virtuoso-Paris“. Пианистът участва и в Коледния концерт в Карнеги хол в Ню Йорк.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3