1-и Април: Ден на Истината и обновлението

01.04.2017 г. 1 251
1-ви април
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Думата Април идва от латинското Aprilis и означава „отварям”. Това име му е дадено от древните, защото именно той „отваря“ вратите на Природата, за да влезе Пролетта. И наистина! Толкова много очакване, свежест и красота носи Април!

Април започва с усмивка (Деня на хумора и сатирата), устремява се с възторг към небето (Деня на авиацията и космонавтиката), изгрява отрупан с цветя на Цветница, след което се приземява, за да почете Земята (Международен ден на Земята)!

"Защо не 1-ви април да е ден на Истината? Ден, в който да споделим на първо място със самите себе си, а заедно с това и с хората около нас, една или повече истини? Ден, в който да бъдем истински! Или искаме официално да имаме дата, на която "оправдано" да продължим да лъжем? Най-вече себе си.", написа писателя Георги Жеков.


Така че, нека отворим като Природата широко вратите си, да бъдем себе си и да посрещнем Пролетта и най-живия от всички месеци! Добре дошъл, Април!

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3