Житните кръгове край София не са автентични

08.07.2017 г.
8592 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
През последните дни в интернет пространството се споделят, почти истерично, снимки на "житни кръгове" (crop circles), заснети както се твърди, близо до софийското село Равно поле.

Т.нар. житни кръгове не са автентични, показа проверка на Портал12, а са направени от ентусиасти от близка София, които са положили очевидно доста старание, но все пак са оставили многобройни геометрични неточности, а също съществени следи от своето присъствие, включително са били заснети от видео камери докато са пътували в късните часове към мястото и са се връщали после по светло. (проверката ни отне няколко дни, затова закъсняваме с публикацията). През нощта до т.нар. "житен кръг" е горял огън, за нуждите на арт-вдъхновените.

Организаторите са били много ентусиазирани и са осигурили мигновено заснемане с дрон, както и изпращане на кадрите до глобалните сайтове следящи за нови житни кръгове. Някои от сайтовете класифицираха кадрите като "rumors", тъй като ясно се виждат пропуски в геометрията, макар очевидно създателите да са положили много старание и комплект от техники.

Когато се говори сериозно на темата за появата на житните кръгове следва да се изхожда от гледна точка на Истината и авторите на това не-лошо, даже много добро арт изпълнение ( но много далеч от прецизността на оригиналите) - би следвало да отбележат своето авторство, така както го правят стотици създатели на неистински житни кръгове.

fake crop circle - Bulgaria 2017

В противен случай подхранването на мистерийност и фалшивост, създава не само карма за всеки поел по тази пътека, но и подронва съществените послания и сериозността на кодовете, включени в автентичните и истински житни кръгове.

( В продължение на години, членове на екипа на Портал12 сме изследвали темата за житните кръгове, включително сме организирали редица пътувания до Великобритания, където сме обследвали специфични райони)


ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:житни кръгове - Марияна Везнева
Източник: Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай