Защо са ни новини, че на Марс има вода, след като цялата Вселена кипи от разум, но това се прикрива?!

05.05.2016 г.
2781 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
Изявленията на научните среди и най-вече на НАСА за наличнието на вода и реки на Марс..., за откритието на нова луна край Нептун..., за ледени глетчери под повърхността на Сатурн и т.н..., изглеждат някак си инертни на времето, в което живеем.

Чрез многобройните новини в медийното пространство, които съобщават за тъмните ивици в деретата на Марс, че може да са потоци кипяща при ниско налягане вода, наситена със соли хлорна киселина; редицата публикации за "криещата се зад Нептун нова малка луна", открита от телескопът Хъбъл и т.н., сякаш изместват концентрацията на общественото внимание и пречат на насочването на мисълта към хилядите знаци и явни послания, че всъщност живеем във Вселена, която не е просто един елементарен физичен обект за наблюдение и анализ, а е наситена и кипи от разумен живот.

Принизяването на научното говорене до темите за химическия състав на близките небесни тела, изглежда иска да подтисне вътрешните усещания на земляните за богатството на Вселената, а също да притъпи човешките интуиции за това, че сме заобиколени от множество други форми на живот в Ксомоса.

Живеем във време, в което ясно трябва да се каже, че изследванията на Космоса и другите цивилизации, не е задължително да се случват само и единствено чрез способите на телескопите и високотехнологичните инструменти на астрофизиците. За тях съществуват ограничения и прегради, които могат да се преодолеят чрез алтернативни методи и практики, носещи познание - директно и без посредници. Въпрос на подготовка, практикуване, устойчивост и реализация на нов тип съзнаване и преосмисляне на мирогледа.
Източник: Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай