Защо говорим толкова много за храна?

Информация за събитието
  • Начало: 17.12.2015 г. от: 18:00 ч.
  • Край: 17.12.2015 г. в: 21:00 ч.
  • Организатор: Семинар_BG
  • Тип събитие: Безплатно
Запиши събитието
Добавено от:
Портал12
1766 прочитания
Храната присъства преизобилно в ежедневието ни – социалните мрежи бълват снимки с менюто на всеки втори потребител, реклами ни облъчват от телевизора, сияйни снимки на блюда ни атакуват от билбордове и списания, през ден се организират събития с фокус "храна". Защо и защо сега?

Семинар "Интерактивни култури" ще потърси отговори на тези два въпроса от трима професионалисти: готвача Джун Йошида, производителя Филип Харманджиев и арбитъра Тина Пенева.

Историци, антрополози и етнолози, представяни от Райна Гаврилова и с помощта на студенти културолози, ще се опитат да разглобят шумното обществено говорене и да проверят какви страхове и надежди доведоха до това свръхизобилие.

Мястото е ул. „Любен Каравелов“ 15, 1142 София - Център за култура и дебат Червената къща, зала Гъливер.

Начало: 18 ч.