Започна дарителска акция на книги за НЧ Надежда – Велико Търново

18.03.2016 г.
784 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
По случай празника на град Велико Търново НЧ „Надежда – 1869“ започна дарителска кампания за книги. Кампанията е с надслов “За голям празник – дари нова книга на библиотеката на читалището”.

Библиотекарят Бисера Дживодерова пояснява, че е необходимо дарените книги да са издадени в последните 15 години, като детските четива може да са и по-стари. По думите й тази акция не се провежда за първи път – „Преди няколко години възстановихме тази прекрасна традиция. Имаме дарения както от частни лица, така и от издателства”, припомня библиотекарят.

По наблюдения на г-жа Дживодерова жителите на старата столица обичат книгите, но все още нямат навика да подаряват тези, които вече са прочели и със сигурност няма да отворят отново.  “Това би било ценно за библиотеките, защото те нямат средства за нови, а читателите са много”, убедена е Бисера Дживодерова.

Постоянните посетители на библиотеката в читалище „Надежда – 1869“ са близо 300 души, като една трета от тях са ученици и деца.

Желаещите да дарят книга могат да направят това на място в читалището или да изпратят даренията си на адрес: ул. Иван Вазов 36, гр. Велико Търново. За повече информация може да се обадите на телефон  062/62-83-36.
 
Източник: Портал 12

Коментари: 1
  • Пламен Петков
    18.03.2016 г., 12:11 ч.
    2     0

    Ами много хубава инициатива! Като си представя как всички книги в един дом седят ли седят.... къде прочетени къде недочетени... И ние имане даже почти чисто нови такива, които май си намериха собственик - читалището ;~)

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай