Йордан Камджалов: В зоната на несигурността се раждат най-високите неща! (ВИДЕО)

10.06.2016 г.
25639 прочитания
2 коментара
Добавена от:
Портал12
“Там, където няма риск, посредствеността е гарантирана! В риска няма пълна предсказуемост, следователно няма нито пълна свобода, нито пълна ограниченост. Това са просто едни състояния и измерения, в които човек трябва да се научи да живее. Виртуозните изпълнители живеят там постоянно. Това е едно ходене по въже, горе на височината между два небостъргача. Хората, които го могат това нещо – това е всъщност една хиперспособност.”. Това каза маестро Йордан Камджалов по време на обществена среща-дискусия, която се проведе в Музикалната академия в Пловдив.
 
„Смятам, че живеем във времето на интерпретацията, а не на композицията. Ние не сме изчерпали потенциала на материала, който имаме. Ние не сме разбрали все още формите и съдържанията, в които живеем. Ние все още не сме разбрали книгите, които са около нас.  Ние не сме разбрали човек, не сме разбрали водата, не сме разбрали Бетовен, ние не сме разбрали Достоевски….ние нищо не сме разбрали! Ако бяхме ги разбрали, то нямаше да има войни, нямаше да има Чернобил, нямаше да има никакви противоречия. Земята е затрупана с информация, която ние не сме разбрали и не сме приложили.“, посочи Камджалов.


Камджалов видео 
“Където има мечта и идеал, то там има и посока. Това е най-важното нещо в живота на човек. Защото където има посока и идеал, там има създадени условия за постижения от друга категория. “, сподели още маестро Камджалов.
 
Йордан Камджалов за Търговище
Причините човек да се роди някъде, са толкова сериозни!....Тук няма никаква случайност. Все повече преимущества виждам, че съм се родил там. Всъщност това е крайно интересно място в България – в триъгълника между Преслав, Мадара, Велико Търново… Място изпълнено с огромна история и с една подсъзнателна традиция. Нещо, което просто там го има в пространството…Ако ме попитате дали бих се родил на ъгъла на Хайдпарк или Там (в Търговище), то аз бих казал: „Там!“. Търговище….Търговище…
 
Източник: Портал12, Борислав Борисов

Коментари: 2
 • Марина Караджова
  17.06.2016 г., 13:29 ч.
  4     0

  Възхитителен!Притежаващ и огромна емоционална и духовна интелигентност.

 • Пламен Петков
  17.06.2016 г., 09:48 ч.
  5     0

  Уникален, космически човек!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай