Времето: Розов код за зимни емоции и преживявания

18.01.2016 г.
5676 прочитания
4 коментара
Добавена от:
Портал12
Като нямаше жълти и червени кодове за времето, как оцелявахме? И защо няма розов код за хубаво време? След една лоша новина трябва да следва друга - хубава. В понеделник, ако кодът е оранжев за опасност от поледици, във вторник защо да не е розов за нещо хубаво? Днес с помощта на повечето медии станахме пристрастени към стреса и паниката, вместо да се наслаждаваме на прекрасните моменти, които ни поднася природата, като снегът, който така хубаво ни затрупа тези дни. Когато бяхме деца в почивните дни, завалеше ли много сняг (а той понякога достигаше и метър), обличахме грейките, слагахме ластика с ключа за вкъщи на врата и хайде на пързалката.

Мокри, подсмърчащи, със зачервени бузи от студ, но пък много щастливи, се прибирахме по обяд, ядяхме набързо по филия, преобличахме се и хайде пак навън. Родителите ни едва успяваха да ни изсушат дрехите. По пързалките не спирахме да падаме, някои си чупеха ръка или крак. Като ни доскучаеше, правехме тунели и къщи от сняг, снежни човеци, замервахме се с топки. После с удоволствие ближехме ледени висулки. Някои после ги болеше гърлото.....но пък ни беше весело.

Сега е по-различно. С развитието на технологиите се изнежихме и изнервихме. Стоим си вкъщи и гледаме притеснени новините, които ни съобщават: оранжев код, червен код за опасно време, грип, вируси; 140 души, приети в „Пирогов“ със счупвания от падания по заледени улици. После идват рекламите за лекарства, следват продавачите на мечти.....Децата излизат рядко или задължително с придружител. Детски глъч почти не се чува навън. Наблюдаваме снежната приказка само от прозореца, затворени в собствения си затвор на страховете.

А е толкова лесно да загасим телевизора и да излезем навън с децата или кучето. Да направим снежен човек, да се повъргаляме в снега или да направим снежна война със съседите. Да го направим днес, кодът не е жълт, нито оранжев. Днес кодът (ако не по медиите, то лично за нас) е розов... за хубаво време и време за снежни забавления!
Източник: Портал 12

Коментари: 4
 • Георги Георгиев
  18.01.2016 г., 23:30 ч.
  4     0

  Създават изкуствена паника у хората, но не ще успеят да издържат на красотата и чистотата, които носи снегът

 • Ели
  18.01.2016 г., 21:47 ч.
  5     0

  Страхотна статия!...напомни ми за моето безгрижно детство и забавленията през зимата!

 • Иванина
  18.01.2016 г., 18:20 ч.
  5     0

  Чудесен материал! Поздравления!

 • Пламен Петков
  18.01.2016 г., 15:42 ч.
  2     0

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай