В Плевен Йордан Камджалов разказа за завръщането на хората към моралните ценности

06.06.2016 г.
3043 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
В малката, но уютна зала на Читалище „Съгласие“ в Плевен, един неоспорим талант от Световна класа – Йордан Камджалов разхвърли и разпръсна стари, отживели митове за несъизмеримост между провинциалност и световна класа. Разпръсна вдъхновение, красота, сила и емоция.    

Когато политиката няма какво повече да каже и направи за хората го казва изкуството, силно вдъхновяващо и непоколебимо! В Новото време на музиканти, душеведи, духовни лечители, разказвачи на приказки, големият български диригент Йордан Камджалов разказа за завръщането на хората към моралните ценности и устои на българската нация – кратко, непоколебимо, безапелационно, съвместно с двамата лауреати на фондация „Йордан Камджалов“- кларинетистът Атанас Маринов и цигуларят Санжар Сапаев, и Плевенската филхармония.

Вдъхновител на млади и стари. В обърканото ни ежедневие и запрашено и избеляло еднообразие на делника един млад, всепризнат талант ни вдъхнови към завръщане на вечните идеали и ценности. Дойде, за да разчупи статуквото, да ни промени и зарази с идеалите си. 
В публиката, много млади и интелигентни хора, притичващи деца с букети, някои от които за пръв път посещават симфоничен концерт. Невероятен празник на духа!

Още с първите акорди, солистите, диригентът и оркестъра грабнаха публиката с изпълнението си. Помитащ ураган, вдъхновяващ и трансформиращ магьосник Йордан Камджалов нагледно показа способността си да превърне малък провинциален оркестър в Голям, виртуозен такъв. 
В началото на концерта всички музиканти видимо притеснени и напрегнати от предстоящата изява, в края бяха въодушевени и екзалтирани от постигнатото. За Него изпълнителите музиканти направиха невъзможното.

Талантът и харизмата на Йордан Камджалов завладя музиканти и публика. Зарази с красота и мощ, с изящество и висока класа на неповторим талант и млад гений. 

Публиката бе занемяла и очарована. Няколкократно оркестрантите бяха извикани на бис от публиката, която не вярваше на случващата се емоция, сила и мощ на енергийния заряд, превъплатен в музика. 

Предвещание за Ново Възраждане!
Аплодисменти Маестро!

Автор: Ивалина Денева
Източник: Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай