В България има закодирани послания от Лемурия. Технократската ни епоха е стъпка към духовното (ИСТОРИЧЕСКИ АНАЛИЗ)

26.09.2016 г.
13843 прочитания
5 коментара
Добавена от:
Портал12
България е съществувала по времето на континента Лемурия, показват различни артефакти по земята ни. Върху камък, глина, метали или дори върху дърво са останали следи, които косвено говорят, че нашите предци са имали нещо общо с тази цивилизация, чийто корени са далеч назад във времето. Все по-ясно става, че късогледа представа е да се говори за кратък хоризонт на съществуване на цивилизациите на планетата Земя. Все повече факти показват, че не сме първите, а Дарвиновото теория за еволюцията на видовете може сериозно да бъде оспорена.

Да си представим, че нашата планета изглежда различно – небето е червено, растителността преобладава в розови тоналности, въздухът е по-разреден както високо в пранината, а гравитацията е по-малка.

Основното е океан и има един единствен конитинент. Познатото ни синьо небе е такова, защото атмосферата има съдържание, което отразява червената светлина, която се вижда само при изгрев или залез. На Марс например, цветовете са точно на обратно. Сутрин и вечер - оцветяването е синьо, а през деня - червеникаво. Това се дължи на състава на атмосферата (големината на молекулите е различна) и на ефекта от пречупването на различните съставни цветове на светлината.


Школата на „кратката хронология” признава за цивилизация периодът от 12-13 000 г. насам, когато се смята, че Земята е преживяла сериозен катаклизъм. Но за времето, в което планетата е изглеждала различно има предимно митологични свидетелства. Нека си представим, че това не са по-малко значими извори за историята на нашия вид. Ето някои от фактите, които не се връзват с теорията за „митологията”. Намерени са метални топчета с диаметър от 1 до 5 см с гъбесто вещество в средата, които са на 2 млрд. и 800 млн. години. Освен, че имат някакви означения, те имат и странни свойства – два пъти в годината започват да се въртят бясно около оста си. През 19 век в САЩ е намерен открит кварц, в който се мъдри метален гвоздей. Безброй са доказателставата, между които и картата на Пири Рейс, която означава континента, от който се разцепили познатите ни земи днес. Според някои учени картата е от времето на Атлантида, но е възможно и да е по-стара.

карта на Света - Лемурийска епоха 

От древни писмени свидетелства пък научаваме, че Шумерският Бог ЕА всъщност се казва Оанес и той бил получовек - полуриба. Денем учел хората на различни умения, а нощем се връщал обратно в морето. Някои историци припознават ЕА в Енки, създателят на човека от глина в Шумеро-Акадската митология.

лемурийска епохаСпоред вавилонският жрец и историк Берос, живял в 4-3 век до новата ера, животинското съзнание на хората било облагородено от полуриби - получовеци, които излезли изпод водите на Персийския залив и ги научили на строителство, науки, земеделие, писменост и медицина. Завъртането на звездния свод за 25 920 години е било част от предаденото знание от шумерите, заедно с Питагоровата теорема и електричеството.

Версията, че хората са били създадени за да бъдат роби някак не се връзва с факта на такава грижа за образованието им. Тези благодетелни същества се наричали анедоти и имали глава на риба, но също така отдолу се показвала човешка глава, а изпод опашката им се подавали крака. Някои учени предполагат, че описанието отговаря на днешните скафандри, но най-вероятно тези създания не са дошли от космоса, а просто от океана. Полинезийският Тангароа, например е Бог - Творец, но същевременно е Бог на морските стихии. Като не може да не забележим близостта на думата с Тангра, който учените все повече възприемат като специфична проява на божествеността.

Явор Шопов, който се позовава на други изследователи стига до обоснования извод, че едно от българските племена „кути” има връзка с цялата история. Те се спускат от север, когато са получили знание за необходимостта да заселят определените земи. Генетични проучвания са доказали присъствието на българите в културите на Шумер, Вавилон, Месопотамия и Акад.

В Шумерската митология се казва, че името на първия дракон е Кур, дума, която на български има фалическо значение. Мястото на неговото обитаване е Загрос, откъдето може би идва и митът за Загрей. В мита Зевс, който е тракиец от Додона, според „Илиадата” приема облика на змия и се съвкуплява с Персефона. А в други легенди е Нефтида или Ерешкигал и от техния брак се ражда Загрей или първият Дионис, който всъщност е бог на Слънцето. В българския календар годината на змията се нарича „Ален Дилон”. „Ален” е името на огнения диск по време на изгрев. Това разбираме от златна фиала с надпис от времето на Аспарух, намерена в банатското село Наг Сент-Миклош.

За да внесем малко яснота ще поясним, че драконът при българите е символ на огъня и Слънцето, мощен покровител, освен това твърде много думи в езика ни са свързани с РА, физическата проява на сиянието. А също така думата „ален” е друго значение за червен. В България се намират десетки местности, наречени Червената скала, както и не малко топоними, производни на името.

В нашите легенди змеят-дракон е митично същество, което има човешко лице, покрито с люспи тяло, ръце и криле и рибешка опашка. Обитава дълбоки пещери или непристъцни канари. Невидим е, но когато пожелае, става видим. Враждебен е на халите, които водят градоносни облаци. При летене пръска пламък и светкавици. Затова го наричат змей - огнянин. Отношението му към хората е приятелско. Може да се превръща в красив момък, без да бъде забелязан, ако се влюби в някоя хубава мома. Разбира се, че веднага я отвлича. За да я грабве пристига с голям антураж - огнени колесници много змейове и змеици. Поради правото на метаморфоза може да има семейство и поколение. Според българското предание човек също може да се превъре в змей или пък змеят да бъде прогонен с билки. Народните поверия за змейове са широко отразени в народното творчество. В България има и т.нар. Русалска неделя, което е далечен отзвук от връзката с хората-амфибии.

Т. Ярулина пък добавя, че в древнобългарската митология един от пазителите на българите е митичната риба Бойгала. Тя ражда първия българин Иджик в деня на лятното слънцестоене - 22 юни и се смята за прамайка на всички българи, намек и за Богинята - Майка. Тагмата на Атила, който както се знае е Дуло, е риба. Кан Аспарух е символизиран като амфибийно същество с мощна опашка в "Именник на българските канове". То е изобразено в герба на гр. Казан, столицата на Казанското царство. В митологията на българите там се споменават духовете Дию Перие, които обитават подземните недра и морското дъно.

Следователно някъде във времето, където българите са обитавали древния континент е запазен спомен за едно сътрудничество или най-малкото знание за генетични експерименти. Но ето нови факти, които установихме, че имат връзка с Лемурия или континента Му. В културата на скитите, обитавали Крим, има съвсем същата понтийска богиня с рибешка опашка както в Балчик. Следователно където и да били българите са запазвали едно по-древно знание.

В региона на Велико Търново се намират свидетелства за този отдалечен във времето период. На стела пред Археологическия музей е изобразено много интересно създание, което има опашка и все пак изглежда разумно. Тук веднага ще направим разграничение с антропоморфните змии, които имат опашки и не отговарят на характеристиката на водните създания, но често се смесват с тях. Такова същество можем да видим в споменатия музей във Велико Търново. Това поставя въпроса за ново датиране на първите стъпки на самия град.Някои от нашите тракийски съкровища също са наличен извор, че предците ни са пазили спомен от Лемурия. На един от артефактите се вижда същество, подобно на лъв с опашка, яздено от ангелско същество. На друг – съчетанието с риба е с друго животно.Традицията е запазила и едни друг, заличен от историята ни факт. Според българския календар козирогът първоначално се е казвал „еднорог”. По-древното име на митичното същество е Макара, което е било свещенно създание полуеднорог- полуриба. Думата е отново многопластова. Ма е думата за майка, Ка е думата за божествена душа и Ра е вътрешната светлина или външното сияние на Великото божество. Но върху иконостас от Добърската школа от 1840 г. това свещеното създание ясно се вижда. Еднорогът също така присъства и като специално божествено създание в други европейски митологии. Но с рибешка опашка е познато на Изток и в България.И сега е време да кажем какво означават тези събрани факти: 
Българите познават еволюцията на цивилизацията от самото и зараждане и не само това имат знание, което предават на поколенията независимо от историческата съдба. Трите предишни цивилизации – безтелесната, лемурийската и атлантската са имали различни задачи. Безтелесната – да участва в сътворението на материята в първичен вид, лемурийската – да усвои тайната на водата и менталната сила, атланстската – да намери кода за отключване на психичната енергия и да усвои сторителството на материалния свят чрез нея. Нашата цивилизация има задача да се развие технологично – да стигне до предела на материалното, но следващата раса има най-отговорната мисия – да съчетае опита от предходните цивилизации и да не се самоунищожи чрез знанието, а да разкрие отговорното съществуване на хората като демиурзи и помощници на Висшата същност. 


Автор: Елица Димова | Портал12
Източник: Портал12

Коментари: 5
 • иван цанков
  18.10.2016 г., 22:11 ч.
  1     0

  :иван цанков

 • Алия Ошо
  27.09.2016 г., 11:28 ч.
  2     1

  Няма нужда да смесваме теософията с Древнобългарската ни история. Човекът никога не е бил риба, нито рептил, нито някакво друго животно,а така наречените Лемурийци, Атланти и прочие са просто теософски приказки за лека нощ!  

  Човешкият живот се е зародил по българските земи и е познал и други земни условия - по-слаба гравитация и огромни размери. Доказателствата за това са в изобилие по нашите земи, макар и умишлено пренебрегвани от официалните историци. Дедите ни Древните българи са били силно духовни хора и са разнесли своята духовност по цялата земя. Някога е имало само един народ и се е говорил само един език -Древнобългарският. Имало е само една духовност - Древнобългарската духовност на Богинята на светлината Бал (Байгала означава същото - Богинята на Земната Светлина) и Нейния син Бог Ален, или Бог СебАзи Бог на Светилото и Човешката душа. Българският език е изворът на цялото древно знание,което Световното задкулисие се опитва от хилядолетия да скрие от нас. http://aliya.blog.bg/history/2015/01/13/bylgarite-rodonachalnici-na-trakite.1330025

 • Мария
  27.09.2016 г., 10:42 ч.
  1     0

  В Рила има останали такива същества, които живеят в езерата.. или поне подобни. Чувала съм за малки русалки - полупрозрачни ефирни същества, живеещи в Урдините езера...

 • Змиеносец
  26.09.2016 г., 15:51 ч.
  2     0

  Да не забравяме и 13тата зодия - Змиеносец, тя има връзка по някакъв начин може би?!?

 • DON SIMOKN
  26.09.2016 г., 14:48 ч.
  0     0

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай