Ученици от 122 ОУ в София поставиха началото на инициативата за обединението на българите за трети март

18.02.2016 г.
1065 прочитания
2 коментара
Добавена от:
Портал12
350 ученици от 122 ОУ Николай Лилиев в столицата се включиха в хорото, с което на 17 февруари бе поставено началото на инициативата на Център ДоброДея и Сдружение Азбукари в чест на Националния ни празник 3-ти март.

В хорото, което се разгърна в двора на училището, се присъединиха учители и родители и деца до 7 клас. На събитието присъстваха и експерти от регионалната дирекция на Министерство на образованието и науката – Лозенец. Целта на инициативата е да обедини българите по света с повдигащ духа ни народен танц. Идеята е да се насърчи приемствеността между поколенията, уважение към историята и традициите, които винаги са съхранявали общността ни.

Организаторите на инициативата съобщиха за Портал 12, че още три училища и една детска градина искат да се включат в инициативата.„Всеки българин, чийто дух не е угаснал, е призован да сподели с нас надиграването, снимано у дома или навън на фейсбук страницата ни, която нарекохме „ХорА на Бога мили“, споделят още организаторите.

Призивът на организаторите е в деня на Националния празник, хората да споделят позитивното преживяване от танца и да се обединят около рода и Родината. В столицата Център ДоброДея и Сдружение Азбукари канят съмишлениците си да тропнат хорце и да се зарадват на празника на открито. Хорото ще се извие на 3-ти март в парка Заимов, от 11:00 часа около фонтана.
Източник: Портал 12

Коментари: 2
 • Симеон Николов
  19.02.2016 г., 17:49 ч.
  0     0

  Браво, българчета! Нека повече класове и училища последват този пример

 • Ангелина Златева
  19.02.2016 г., 10:45 ч.
  1     0

  Да се хванем за ръце, да усетим Единството И нека всеки ден е празник на Свободата!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай