Търся се !

Коментари: 5 Прочитания: 1303
 • Димитър Хаджиев
  25.03.2017 г., 23:13 ч.
  2     0

  Здравейте,може би звучи смешно,но колкото повече пораствам ...,толкова повече имам чувството ,че се губя.Имам усещането понякога ,че се доближавам до нещо,чувството ,че е точното нещо,после че се оттдалечавам от истината.Няма да бъда досаден ,но бих бил благодарен ,ако някой сподели своя опит или път към търсене на истинското в себе си.Различните религии никога не са ми дали усещането за истинност и цялост,винаги остава нещо празно или заобиколено.Благодаря ви предварително.

 • Николай Николаев
  28.03.2017 г., 14:31 ч.
  5     0

  Мога, само да ти кажа, че си на прав път и скоро(когато си готов) всичко, ще ти се изясни!  

  Махай всичко старо и ненужно(вярвани,разбирания,модели) и търси Истината, постави си я като цел - пътеводна светлина.Каквото и да ти се случва - приятни или неприятни ситуации, срещи с познати/непознати хора и т.н., никога не забравяй истинската си цел/мечта и тя, ще ти се разкрива постепенно или един ден, просто ще я преживееш . . . и след това, ще разбереш че има още и още - играта е безкрайна

 • Bilko Begins
  12.04.2017 г., 20:37 ч.
  6     0

  Търсенето на себе си... е вечното търсене. Да заместиш вреден навик с полезен, да смениш вредна храна с полезна, да смвениш дисхармонична музика с хармонична, това е все нещо, все е търсене, но това е като да смениш нааканата пелина с чиста. Дори и в търсене на било то духовно, промяна, на себе си, и прочие... бъди готов да изцапаш пелината. И ако си на прав път, ще я цапаш по-малко и по-рядко ще я сменяш... Само в страданието ще надрастнем нашето Его, стремящо се към мимолетно самощастие и самонаслада. Пътят към всемиговата благодарност за всемировото изобилие е изпълнен със съмнение, колебание, противоречие... дяволският нокът на стария живот у нас трябва да бъде рязко изтръгнат и заместен с млад филиз на здрава подложка... ама и аз още дърпам полека, и то боли ли, боли, вместо да го изтръгна изеднъж... Всеки сам избира как и колко да страда за израстването си Блажени Силните Духом, Да бъде Волята Божия!

 • Георги Георгиев
  04.05.2017 г., 21:44 ч.
  2     0

  Търсенето на себе си - стремеж за осъзнато свързване на Аз-а, съзнанието с подсъзнанието, душата, интуицият. Всеки осъзнат стремеж и практика в тази посока е дар от небесата. За да не се изгубиш в лутането и търсенето благодари всеки ден на Бога, пей, моли се и благославяй!

 • Satya Narayana
  21.06.2017 г., 13:21 ч.
  4     0

  В дзен има една приказка: Спри! и ето го.  

   

  Аз от моя личен опит мога да кажа, че докато търсиш, ти бяга нещото.  

  Защото изхождаш от липса и нужда - търсиш нещо, което нямаш, и така заявяваш пред Вселената, че н я м а ш. А Вселената не знае думата "не", тя казва само "да". Като заявиш "болен съм", тя ти отговаря "да, болен си".  

  Като кажеш "здрав съм", Вселената отговаря "да"...  

  И като търсиш нещо, което ти липсва, но не знаеш какво е... всички минаваме през това...и си заел позиция "липсва ми нещо, търся..." -  

  и Вселената ти отговаря "Да"...и така гониш опашката си, гониш хоризонта.  

  И аз дълго време търсих нещо, което ми липсва и не знам какво е... В един момент ми дойде до гуша и казах край с търсенето. Няма да търся това, което не ме е потърсило. Ако му трябвам на някой, той ще ме намери. Ако не му трябвам, за какво аз да го търся?  

  И спрях всякакво търсене, и тогава дойде нещото. Наречи го Бог, съзнание,осъзнаване, истинската същност, ананда, мирът отвътре или както искаш. Някъде му казват "това". Няма значение как ще го наричаме...реално  

  ние търсим връзката си с Бога, това е, което търсим. Тя си я има, не може да изчезне, но не я осъзнаваме...  

  Пак казвам, тук споделям свой опит, който може да не се отнася за твоята ситуация.  Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай