Трансформиращ семинар в Долината на Атлантските царе разкрива интересни тайни

20.06.2016 г.
2894 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
Трансформиращ еднодневен пътуващ семинар в долината на атлантските царе ще се проведе на 25-и Юни. Организатор е Център ДоброДея, а основен лектор ще бъде историкът Елица Димова.

За засписвания вижте тук

Траките са непосредствени наследници на атлантите и вероятно произхождат от тази култура т.е. са атланти, чийто възход е далеч назад във времето отвъд  10-12 000 г.. А това е скромна граница за изумителната действителност на нашето минало. Чудно е как очевидните истини оставят пренбрегвани, като тази, че ако мегалитните комплекси, градени изобилно по нашите земи, са от 4-6 в. пр. Хр, със сигурност щяхме да имаме писмени източници за техния градеж – най-малко от римляните, а това не е така. Не само това именно писмени извори сочат, че когато Александър Македонски е посетил великата пророчица и сибила в Перперек, храмовият комплекс отдавна е бил известен.Избрали сме маршрут, който започва от Жаба могила, където е открито Панагюрското златно съкровище. Днес могилата изглежда изоставена и сякаш никому ненужна. Но тя ще ни покаже, че всички символи на древната ни култура са свързани като свещена броеница, при докосването, на която би трябвало да произнесем поне една молитва.

Ще се изкачим по неравен горски маршрут, защото не е цивилизован, но е полегат  и живописен до село Кръстевич.  Това не е селото със същото име в близост до резиденцията Кози Грамади.

Храмът с колонади, чийно руини са открити преди 5-6 години, е със същия архитектурен план, но е на по-голяма площ от  друг божествен дом „Хоризонт”, който е близо до Старосел.  Само че е напълно неизвестен за разлика от „Хоризонт”, който е обявен като единственият с колонади.


Около каменните отломки  над Кръстевич има цяло пасище от уханни билки, а те имат най-силна енергетика именно на Еньовден. В близост до розовите масиви и тънките стъбла на лимеца, гледката е божествена. След това ще продължим до светилището на Богинята-майка. Ако духовете на предците ни одобрят, на ръцете ни  доверчиво ще кацат пеперуди...

Когато видите след това издяланите камъни на Четиньова могила в Старосел веднага ще ви направи впечатление, че това е същият жълтеникав блок и с подобна техника дялан като този на египетските пирамиди. Такова мащабно строителсто не се прави дори за век, той е свидетелство за хилядолетна традиция.

Много интересно е, че траките са използвали бетон, което също никой не осветлява и анализира, но е досущ като съвременния.

Според Торинския папирус предегипетската древност е много славна и обхваща царуването на над 300 фараони. Само че това не се споменава, защото всъщност първият не божествен фараон Менес – Нермер, се появява от нищото по долината на Нил и някак няма да е лесно да се докаже истината, че в България е имало фараони с големи васални области, простиращи се на юг....Говори се за древност от 39 000 до 12 000 г. назад във времето. А стелата в Палермо ни съобщава, че Тот е е царувал  от 8670 до 7100 пр. Хр. Чий цар е бил тогава и колко ли стара е нашата тракийска култура?

Затова тръгваме да пътешествме по меандрите на българския дух и да разберем какво ни е завещал...

За засписвания в семинара вижте тук
Източник: Портал12

Коментари: 1
  • Влади
    24.06.2016 г., 19:19 ч.
    0     0

    Панагюрското съкровище не е открито в Жаба могила, а в местността Мерул, която е почти в границите на град Панагюрище, докато Жаба могила е на около 20 км от това място. Идеята с маратона не е лоша, но би било добре да сте малко по-сериозни и да напишете действително за какво става дума - колко км пеш, колко с автомобил. Направете справка кое какво е, не е достатъчно само да напишете кое какво не е. Жаба-могила ще бъде ли отворена в 7.00?  

    Иначе, нищо лично, приятен уикенд!  

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай