Топ 12 съвета за леглото в спалнята според фън шуй

03.11.2016 г.
6398 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
Топ 12 практични фън шуй идеи за разположение на леглото спрямо заобикалящата среда в спалнята. Една наистина приятна книга с полезни съвети от практиката, споделени черно на бяло от Прити Сата чрез книгата "Фън Шуй за дома" или "как да оформим благоприятна среда за нас".Топ 12 | фън шуй съвети за леглото в спалнята от Прити Сата:


Изборът на леглото е много важен. Желателно е то да е из­работено от естествен материал. Дървените легла са традици­онни и солидни, но не лош избор са и леглата от бамбук и ратан.
 
Таблата откъм главата символично представя Костенурката и задължително трябва да е по- висока от таблата към краката.
 
От двете страни на леглото се поставят нощните шкафчета, които символично изпълняват ролите на Дракона и Тигъра и защи­тават спящите отстрани. Желателно е таблата откъм главата да опира в стена.
 
В никакъв случай не поставяйте леглото така, че краката на спящия да сочат право към вратата. Това символизира смърт.
 
Не е благоприятно и поставянето на леглото в позиция, при която навлизащата чи от вратата или прозореца прекосява леглото. Това ще пречи на съня ви и няма да се събуждате отпочинали.
 
Друго нежелано разположение е таблата откъм главата или откъм краката да е под прозорец. Това внася усещане за незащитеност.
 
Ако стаята е със скосен таван, не поставяйте леглото под най-ниската част, това потиска чи.
 
За неблагоприятно се смята и допирането на страничната част на леглото до стена, особено ако спите с партньор. Трябва и за двамата ставането и лягането в леглото да е удобно, а не да се прескачате един друг. Подобна позиция пречи на връзката.

Не поставяйте леглото под греда, тя символично ви раз­деля.
 
Когато разполагате леглото в стаята, имайте предвид бла­гоприятните за вас посоки. В зависимост от вашето число гуа и рождената ви звезда определени посоки са благоприятни за вас, докато други не са. Определете посоките в стаята и поставете леглото с таблата откъм главата в подходящата за вас посока.
 
Друго важно правило е огледалото в спалнята да не от­разява леглото. Изобщо в спалнята не е желателно да има много огледала, тъй като те активират чи, а тази стая е за покой и отмора.
 
Ако от леглото си не виждате кой влиза в стаята, това може да ви създаде усещане за дискомфорт, затова можете да пос­тавите огледало, което да отразява вратата, за да виждате кой влиза.
Източник: Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай