Тибетските лечебни чаши лекуват чрез своя резонанс (ВИДЕО)

06.04.2016 г.
1850 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
"Тибетските пеещи чаши мога да въздействат по различен начин на човек, включително да стимулират различни визуални, звукови и мисловни образи и усещания. Те лекуват, защото вълната на трептени достига до там, където по чисто физически метод или чрез масаж не може да се достигне". Това заяви в интервю за Портал12, Виктор Огуй, алтернативен терапевт от Русия, който взе участие в Международната конференция за Кайлас, провела се във Варна.

През 2010 година в Тибет за първи път бях на планината Кайлас. След това животът ми се измени от всички гледни точки.  Започнах усилено да се интересувам от пеещите чаши. Имахме щастието да намерим майстор в Непал, който произвежда такива чаши. Започнахме да се учим при него и да използваме практиките, в които той ни обучаваше.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ИНТЕРВЮ:
След известно време посетих отново Кайлас, после за трети път бях там.И всеки път аз получавах все нови и нови разкрития как чашите могат да въздействат на човека.

Пеещите чаши могат да въздействат с различни образи и по различен начин. Най-обикновения образ и опит, който чашата създава, е механическо колебание – човек усеща това чрез тялото си. И дори ако запушите уши, и до вас доближат чаша и извлечете звук от нея, ще почувствате вибрацията, ще усещате физически това чрез тялото си.

Другото основно, което дават чашите, е музиката.Чашата е обертонен инструмент.
Музика е това, което слушаме – звуците. Чашата има не една, а няколко ноти при извличане на звуци от нея. Това влияе на психиката на човека. Говорим не за звукотерпия, а за музикотерапия. Разпространена е не само в Русия, но и в много страни на Европа.
 
Източник: Портал12

Коментари: 1
  • Лефтер Спиров
    06.04.2016 г., 16:18 ч.
    0     0

    Чувал съм за такъв метод на лечение и все повече ми се иска да опитам. Ще поразпитам за специалисти в България - някой знае ли кой и къде?

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай