Слънчева мандала заблестя преди Равноденствието на езерото Бъбрека в Рила

20.09.2016 г.
15840 прочитания
2 коментара
Добавена от:
Портал12
Анонимните творци на светлинни инсталации и мандали отправиха своето ново послание. Новата светлинна инсталация засия този път над езерото Бъбрека в Рила, точно на мястото, където се играе голямата Паневритмия, създадена от Учителя Беинсá Дунó, известен със светското си име Петър Дънов.

Паневритмията е танц, който има мощно въздействие върху здравето на човек. Паневритмията е влизане в универсалния хармонизиращ ритъм. Когато човек влезе в този ритъм, той му въздейства и в него се вливат здравеносни сили, които подпомагат цялостното му здраве.

Именно затова анонимните творци посвещават своята поредна инсталация на този сакрален танц. Изпращайки снимките до редакцията на Портал12, те споделиха с нас:

Арт Инсталация над езерото Бъбрека

Именно този уникален танц, изпълняван на едно от най-красивите места на планетата, ни вдъхнови да направим поредната си рисунка от светлина. Паневритмията е оригинално българско достижение, което няма аналог в света. Учителят Дънов я завещава на целия свят, за да може чрез нея хората да хармонизират своите физически, психически и духовни сили. В последните години излязоха научни дисертации, които доказват нейния положителен ефект и светлото настроение, което създава у хората след изпълнението й. Ние просто се опитахме да превърнем този танц в светлина, откъдето идва той и накъдето води хората!
 
В навечерието на равноденствието, когато слънцето осветява по равно двете полукълба на Земята, отправяме послание на мир и хармония към Българския народ, всички хора на духа, духовенството, управниците, министрите, земеделците, учителите, трудещите се в благороден труд, всички майки и бащи, синове и дъщери. В дните преди големия празник на Независимостта на България зовем българите да отхвърлят и веригите на егоизма и да изчистят сърцата си. Човек може да бъде истински независим, когато не вижда зло и прави добро.
Източник: Портал12

Коментари: 2
 • Сия
  21.09.2016 г., 09:39 ч.
  2     0

  Прекрасни творения! Мечтая за онези моменти, в които човек е слуга на Създателя и следва Неговите творчески напътствия

 • Данаил
  20.09.2016 г., 18:47 ч.
  4     0

  Благодаря на тези бодри и светли хора за Добруването! Анонимни на физическия свят, но всепознати на светлите същества и Твореца!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай