Силвия Тодорова: Монтесори ученето дава свобода за развитие на интелигентността у децата (ВИДЕО)

24.04.2016 г.
2344 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
В рамките на фестивала Здравей Здраве 2016, който се проведе в Пловдив, разговаряме с г-жа Силвия Тодорова по темата за монтесори образованието.  Пред камерата на Портал12, педагогът сподели, че интересът към този алтернативен тип обучение е много силен и в Пловдив е на път да се открие Монтесори направление в еко-училище Слънчев лъч.

"При монтесори метод в училище се дават традиционните свободи на децата, а именно най-важното: свободата на движение. Детето има възможност да се движи по време на учебния процес, да учи на място, което му е приятно, което може да бъде различно от чина му. За тази цел има килим в стаята или меки удобни възглавници. ", обясни г-жа Тодорова и допълни:

"Монтесори метод вярва, че движението е пряко свързано с детската интелигентност. Другата основна свобода на детето е поощряването да изказва собственото мнение по всички въпроси. Третата много важна свобода е - свободата да избира това, което иска да учи и времето, което да отдели в този процес."

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ:

 
Източник: Портал 12

Коментари: 1
  • Силвена
    26.04.2016 г., 10:29 ч.
    1     0

    А до колко ще е достъпно това училище в София, при положение, че таксите обикновено в частните училища са от 3 до 6 хиляди лева на година? Щом е по програма на МОН, не трябва ли да има държавна субсидия за училището, което да определи и по-ниски такси! Ако не дават от държавния бюджет, защо задължават програма от МОН!?!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай