Силен интерес към днешния концерт на Йордан Камджалов и Плевенската филхармония

03.06.2016 г.
2817 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
"Космическият" млад български диригент Йордан Камджалов се завърна от Япония специално за концерта си на фестивала Софийски музикални седмици. 

Съвместната ни работа с Плевенската филхармония върви блестящо - предстоящите концерти в Плевен и София се превръщат в една обща наша запазена марка, заяви на пресконференция маестро Камджалов в пресклуба на БТА.

Той бе категоричен, че концертът на двамата лауреати на неговата фондация - кларинетистът Атанас Маринов и цигуларят Санжар Сапаев, с Плевенската филхармония, трябва да бъде видян. Тук става въпрос за реални постижения, които не могат да бъдат измервани локално, смята Камджалов. Всеки, който не дойде, ще загуби много за себе си, е убеден диригентът със световна кариера.

Според него "солистите са изумителни" и това, което правят, го вдъхновява и тласка напред. Това, което Плевенската филхармония прави с тях, е забележително, смята Камджалов. По думите му оркестърът надминава всичките му очаквания при изпълнението на Шестата симфония на Чайковски, която е едно от най-трудните произведения.

Нашата мисия е да правим нещата по-завладяващи, нека хората да дойдат, за да се докоснат, каза българският музикант, чието име от 2014 г. носи астероид по решение на НАСА и Международния център по астрономия с аргумента, че така "свързва света на музиката с очарованието на Вселената".

Днес предстои концертът в зала "Емил Димитров" в Плевен, а на 6 юни - в зала "България", в рамките на Международния музикален фестивал "Софийски музикални седмици". В програмата са "Циганката" от Равел, "Кармен" от Бизе и Шестата симфония на Чайковски.


Лауреати на Фондация „Йордан Камджалов“ - Атанас Маринов и Санжар Сапаев са тазгодишните солисти в ежегодния концерт, в рамките на международния фестивал Софийски музикални седмици, под диригентството на Камджалов.
3 юни, 19.00ч., зала "Емил Димитров", Плевен
6юни, 19.00 ч., зала "България", София
Източник: Портал12 / БТА

Коментари: 1
  • ДИДА ДИМИТРОВА
    03.06.2016 г., 16:42 ч.
    4     1

    ДИДА ДИМИТРОВА УНИКАЛЕН ТАЛАНТ!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай