Семинар "В едно с Природата"

Информация за събитието
  • Начало: 30.07.2017 г. от: 09:53 ч.
  • Край: 05.08.2017 г. в: 09:54 ч.
  • Организатор: Валентин Грандев
  • Виж местоположението
  • Тип събитие: Платено
  • Регион: Смолян
Изпрати запитване
Семинар "В едно с Природата"
Име:
Email:
Телефон:
Вашето запитване:
Не съм робот!
Запиши събитието
Добавено от:
Валентин Грандев
57 прочитания
Програма стационарен семинар 9 – 15 Юли

Две лекции дневно.
„Формула на здравето или защо сме избрали трудността на планината“. „Принципи на здравословното хранене“. „Основни принципи на събиране и използване на лечебни растения“. „Физическата активност като основен фактор за здраве“. „История на вселената или късметът да сме тук“. „Ползите от общуването с природата“. „Защо сме тук?“ „История на планината“. „Духовното усъвършенстване като част от Формулата на здравето“. „Мястото на животните и растенията в екосистемата и какво не знаем за тях“. „Вода, въздух -  чистотата на основните фактори на здравето“.

Едно практическо занятие дневно. „Разпознаване, събиране и използване на лечебни растения“. „Скъпоценна храна от дивата природа“. „Ориентиране сред природата“. „Необходимото знание, за да бъдем пътешественици сред природата“. „Отвъд забавлението – фолклорът на Родопа планина“.

Укрепващи физически практики всекидневно.

Разходки сред природата в различни направления всекидневно.

Природосъобразно хранене.

Чудесна възможност да положите принципите на промяната.


Опознаването на Природата е най-краткия път за достигане до отлично здраве, духовно усъвършенстване и осъзнаване на собствената роля в тъй сложния свят.
   
Всеки ден ще говорим за ботаника, зоология, геология, астрономия, история и етнография. Щ се възползваме от заобикалящата ни среда – вода, слънце, въздух и лечебни растения, за да вземаме с пълни шепи за нашето здраве. Ще обърнем внимание на принципите на здравословно хранене, без да ставаме жертва на модерни или отминали теории. Ще практикуваме здравословно хранене.
Ще научите имената на растения и как лесно може да ги използвате, за да поддържате и подобрявате Вашето здраве. Ще откриете мястото на много създания в екосистемата редом до нашето. Ще разберете сложните взаимовръзки между елементите на така красивия заобикалящ ни свят. Ще опознаете по-дълбоко тази невероятна планина. Ще придобиете практически знания и опит за нови приключения под открито небе. Ще дискутираме различни теми, засягащи общуването на човека с природата и останалите хора. Ще обсъждаме възможностите за разрешаване на „нерешимите“ ни проблеми…
Всеки ден ще започваме с базова лекция за един от 6-те фактора на здравето (Храна, Вода, Въздух, Физическа активност, Общуване с Природата и Духовно усъвършенстване). Ще научите много за вълшебната Родопа – геология, история, фолклор. Биологията, геологията и астрономията не са независими една от друга науки. Те са свързани помежду си компоненти на великолепен, твърде сложен замисъл. Моята задача е да ви помогна да придобиете познания, които да ви дадат възможност да осмислите мащабите на творението.

Семинарът ще се проведе в хотел "Родона" в местността "Хайдушки поляни" и в прекрасните му околности.
 
Местата в групите са ограничени. Резервация чрез предплата. За въпроси и резервации позвънете на 0888253057 или изпратете писмо на vgrandev@gmail.com

30.07- 05.08. Стационарен семинар.  Цена –  480 лв. За деца до 12 г. и за второ дете – 400 лв. Включва 6 нощувки в хотел, храна, лекции и практически занятия, походи, застраховка.