Родолюбиви организации инициират за трети март обединение на българите по света с хоро

17.02.2016 г.
2256 прочитания
4 коментара
Добавена от:
Портал12
Център ДоброДея и Сдружение Азбукари стартират инициатива в чест на Националния ни празник 3-ти март, чиято благородна цел е да обедини българите по света с повдигащ духа ни народен танц. В рамките на 24 часа хорото ще обиколи цялата Земя, съобщиха за Портал 12 от център ДоброДея.

„Всеки българин, чийто дух не е угаснал, е призован да сподели с нас надиграването, снимано у дома или навън на фейсбук страницата ни, която нарекохме „ХорА на Бога мили“, споделят организаторите.

Началото на инициативата е днес от 12 часа в 122 ОУ Николай Лилиев в кв. Лозенец , когато малки деца от 1 до 4 клас ще изиграят едно хоро с техните родители. Инициативата цели да насърчи приемствеността между поколенията, уважение към историята и традициите, които винаги са съхранявали общността ни.

Организаторите на „ХорА на Бога мили“ ще приветстват децата и ще им разкажат за смисъла на хората. Намерението е да се ангажира вниманието на директорите на училищата и детските градини в цялата страна и този стимулиращ български танц да се превърне в мащабна инициатива, предшестваща основното събитие за 3-ти март.

Призивът на организаторите е в деня на Националния празник, хората да споделят позитивното преживяване от танца и да се обединят около рода и Родината. В столицата Център ДоброДея и Сдружение Азбукари канят съмишлениците си да тропнат хорце и да се зарадват на празника на открито. Хорото ще се извие на 3-ти март в парка Заимов, от 11:00 часа около фонтана.
Източник: Портал 12

Коментари: 4
 • Пламен Петков
  17.02.2016 г., 16:09 ч.
  2     0

  Да потропнем заедно за светли бъднини! Нека има такива будни инициативи. Будителите на съвременна България са всички, които вършат добро, които носят светлина и просвещение, макар и повечето да не бидат изписани в историята, те я създават! Всички ние може да създаваме история и да бъдем Будители на България в 21 век!

 • Дилмана Гюрова
  17.02.2016 г., 14:46 ч.
  1     0

  И аз ще тропна! А вече ходя и на народни танци всяка седмица по два пъти. Нека се държим за традициите, това ще ни съхрани

 • Рени
  17.02.2016 г., 10:08 ч.
  2     0

  А така! Много добре ни напомняте коя е "българската йога", кое е нашето Спасение

 • Симеон Николов
  17.02.2016 г., 09:52 ч.
  3     0

  Много добра идея давате, ще тропна и аз хорце с приятели на 3-ти март

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай