Разумът на цветята - интересни изследвания на Морис Метерлинк

Коментари: 20 Прочитания: 4689
 • Mind Power
  23.02.2016 г., 16:39 ч.
  3     0

  Ето това го имам от нета и не зная до колко е достоверно, но по пътя на разума звучи доста логично обосновано:  

   

  Цветята привличат пчелите с електрически стимулатори  

   

  Пчелите притежават положителен електрически заряд, и затова, когато летят във въздуха, те си взаимодействат с различни микроскопични частици, например прах – обяснява Робърт. Триенето при взаимодействието с тези частици, кара пчелите да губят електрони. По такъв начин, насекомите стават положително заредени.  

   

  Цветята, от другата страна, електрически са свързани със земята. За разлика от меден проводник, който много бързо може да предаде заряда, растенията провеждат електрическите заряди много бавно, и те са заредени отрицателно.  

   

  Те са изяснили, че когато пчелата се спуска към цветето, възникват локални електрически полета и се генерира енергия – нещо като мини искра между цвета и пчелата. Роберт и неговите колеги, пишат в своята статия, че пчелата усеща тази индуцирана електрическа енергия. По този начин се получава нещо като условен рефлекс и той спомага по-късно при търсенето на нектар от пчелите.  

   

  Цветето и то на свой ред променя електрическото си поле в продължение на известно време след взаимодействието с пчелата.  

 • Пламен Петков
  25.02.2016 г., 16:25 ч.
  3     0

  "Върху еволюцията на цветята работят висши същества. Когато ти се радваш на едно цвете и го обичаш, ти правиш вече връзка с тия същества и те идват и ти помагат, обръщат ти внимание. Растенията във висшите светове са разумни, но в своята проява на физическия свят мълчат. Не им е дошло времето, само събират материал.  

  Намерили едно цвете, което нарекли "аблафор". В Индия има едно цвете, обосновавам се на учените, сутрин, когато ще изгрее Слънцето, като цъфне този цвят, образува звука на една пчела. Като го слушаш, като че хора се разговарят. Учените казват, че това е езикът на растенията. Досега мислеха, че растенията не говорят. И те проговориха.  

  Има и една музика на цветята. Идете някъде, когато сутрин преди изгрев цветята зреят — има един музикален пукот, нещо много хубаво. Като слушам, има нещо много приятно. За бъдеще тази музика ще слушаме - цветята как пеят"

 • Любов Симеонова
  09.03.2016 г., 21:04 ч.
  1     0

  Интересна тема... Понеже се занимавам с класическо пеене основно, някой знае ли, коя е музиката, която така най-добре влияе на растенията? Знаем за класическата музика и бебета в коремите на мамитата, а всяко ли растение отговаря така или си имат отделни предпочитания?

 • Пламен Петков
  04.11.2016 г., 12:13 ч.
  1     0

  Всъщност Разумът на цветята е Разумът идващ от Изначалния, първичен Извор. Но нека приведа още едни пример, на който попаднах наскоро, относно Разума на вселената като жива енергия, от която всяко едно растение се ползва, от което и ние можем да се ползваме:  

   

  http://www.shisharkata.com/  

   

  Прочетете подробно - научните изследвания са свързани с торсионните полета на шишарката, енергийното влияние на шишарката върху аурата на човека, числата на фибоначи, житните кръгове, вихрова математика! За какъв вселенски разум говорим - не може умът ни да го побере хич даже

 • Dimitar Ochkov
  15.11.2016 г., 14:59 ч.
  3     0

  Приказки за цветята:  

  http://neobyatnotogovori.blogspot.bg/2011/03/01819840409.html  

   

 • Sofia Bogdanova
  21.11.2016 г., 17:40 ч.
  3     0

  Тук изобщо не става въпрос дали цветята, растемията произвеждат звукови вълни...това е поредното елементаруизиране на нещата. Тук става въпрос за много по-дълбоки проучвания за преклонността на цветята и тяхната саможертва, за връзката им с невидимият свят, за това, че те са пропити най-вече с изящество и мистицизъм, а не са просто едни красиви "случайности" на Природата, които оставят аромат след себе си. Те ни служат най-малкото за пример какво трябва да оставя след себе си всеки от нас - аромат!!!

 • Ваня Благоева
  08.02.2017 г., 14:36 ч.
  2     0

  Краси Мирчев е дал по-горе много точен момент от книгата, в който се споменава за акта на саможертвата.  

  Какво е саможертвата в крайна сметка?!?  

  Книгата ме кара да мисля за саможертвата като само час от пътя на душата/съзнанието/ и затова, че саможертвата не е въобще най-важното и най-възвишеното. Саможертвата за една по-висша цел, изцяло на духовно ниво. Това е една тотална победа над Егото и съзнанието, дори нещо извън висшето съзнание на човек, извън висшия Аз, нещо, за което трудно бихме намерили човешки думи за да опишем! Препоръчвам на всеки книгата

 • Пламен Петков
  22.02.2017 г., 11:03 ч.
  1     0

  Ето какво казва Ереазар Хараш за цветята: "Нека да ти кажа и какво казва Учителя: „ Говедото ще стъпче цветето, човекът ще го скъса, а пчелата ще извади мед – кой е най-умния?“. Цветята са голяма тайна, голяма тема е това, ако трябва някой път ще говорим отделно за тях. Но тук ще ти кажа, че колкото по-голям е ароматът на едно цвете, толкова по-висша йерархия същества работят в него. Ароматът не принадлежи на цветята. Той е на тези същества, които влизат, оставят го като отпечатък. Това са следи на висши същества."Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай