Проявлението на Духа в човек, изисква постоянна борба и не търпи бездействието

17.05.2017 г.
3410 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
Бог е снабдил материята с инерция, духът - с импулс, а човекът е поставил между двете. Външно човек е обвит с материя, а вътрешно е потопен в необятността на Духа. Така той е подложен на двойно влияние, при което ту Духът се изявява чрез него, ту материята се мъчи да го завладее и повлече към първичния хаос. 

Човек е длъжен постоянно да се бори и ако той не е наясно с това и ако бездейства, инерцията го повлича. Онези хора, при които материята надделява и които не извършват никаква умствена, духовна и божествена дейност, се превръщат в блата, завладяни от попови лъжички, жаби и комари, или в зловонни канали.

Материята знае само да поглъща, да изсмуква, да умъртвява, докато Духът знае как да организира, да съживява, да възражда. Духът може да върши всичко това отлично и затова трябва да му се дава предимство. Много хора спират своето развитие, само защото пречат на Духа си да се проявява.

Истинската сила се намира в Духа, защото качествата на духа са пряко свързани със Силата. Умът, мъдростта и чистотата дават голяма сила на човек. Обичта също. Ако сте изпълнени с много обич, вие можете да преодолявате вашите негативни състояния като мъка, тъга, ярост, ненавист, защото обичта е алхимикът, който преобразява всичко. Но истинската Сила се намира в Истината, защото в областта на Истината, Духът се ползва с привилегии.

Исус казва: "....и ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни." (Йоан 8:32)
Източник: Портал12

Коментари: 1
 • Йордан Йорданов
  18.05.2017 г., 18:40 ч.
  0     0

  Духовен растеж и разбиране на вниманието са два начина да се каже едно и също. Духовния растеж не е нищо друго освен едно по събрано внимание, което постепенно го насочваме към нови и нови сфери.  

  Често се казва, че енергията следва мисълта. Енергията следва вниманието. Ако вниманието е върху мисъл, енергията се влива в мисълта. Ако вниманието ни е насочено към емоциите, ние ги подхранваме отново и отново.  

  Овладяното внимание е това, което което създава дистанцията. Благодарение на вниманието можем да усетим, че не сме това тяло, че Аза е нещо различно от тялото, защото Аза може да наблюдава тялото, може да се отдръпне и да разгледа тялото отгоре или отвътре. Аза може да излезе от емоциите и да ги наблюдава отстрани. Аза може да наблюдава мислите. Аза може да направи всички чудеса описани в литературата и много, много повече. Всичко това се постига посредством вниманието.  

  Вниманието е пряко свързано с осъзнаването. Без внимание няма осъзнаване. Овладяното внимание дава възможност да се разширява и задълбочава осъзнаването, а това води до отпадане на термини като "подсъзнание" и "надсъзнание", защото човек става все по осъзнат и накъдето насочи вниманието си там е съзнателен- няма бели петна или скрита информация.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай