Продължават научните опити за свързване на човешки мозък в био-хибрид с компютър

22.11.2016 г.
1051 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
Продължават научните опити за свързване на човешки мозък в био-хибрид с компютър. Целта на научните разработки е да се изработи функционална хибридна система, която може да се свърже в обмен на информация между биологичните системи, като невроните в мозъка със специално разработени електронни устройства. 

Учени от различни държави се събраха в края на миналата седмица в Италия за да анализират биосъвместимостта и функционалността на прилепналите клетки. Основните насоки, в които протичат изследванията до момента са по отношение на светлината и нейното влияние във връзките на молекулярно ниво. Изследванията се осъществяват с помоща на Раман спектроскопия, която анализира вибрациите и движенията на молекулите, както и промените предизвикани от външна намеса с биохимически елементи.

Целта на учените е да създадат реална връзка между човешкия мозък и компютър, което от много среди се определя като една от най-възможните причини за тоталното падение в очвешката цивилизация. Опитите за създаване на био-хуманоидни хибридни системи е най-сериозният технологичен риск пред научните открития на цивилизацията, но е силно подкрепен чрез огромни финансови инвестиции от западни корпорации. 
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай