Почистване на връх Мусала + концерт

Информация за събитието
  • Начало: 30.07.2016 г. от: 07:00 ч.
  • Край: 30.07.2016 г. в: 18:00 ч.
  • Организатор: Боян Георгиев
  • Тип събитие: Безплатно
  • Регион: София област
Запиши събитието
Добавено от:
Портал12
784 прочитания
""Musala Meteo - Историята с тези отпадъци е, че горе се строи от 1931г. тоест - от преди това да бъде обявено за Парк. От тогава насам горе има строителство и преустройства и достроявания до 2000г. когато е приключило последното голямо подобно - откриването на новата станция БЕО. Аз например работя на върха от 2001г. и нямам никаква вина за строителните отпадъци натрупвани там през последните 80г. Мога само всяка неделя да минавам с един голям чувал на върха, и да събирам боклука захвърлен горе от туристите, и това и правим с колегите горе. За повече от това, ще трябва някой да помогне, и като гледам - ще има кой, въпреки плюещите събитието. На тях мога да им кажа само че така или иначе, и без концерт има по 200 -300 души на върха всяка събота и неделя, и отпадъците по върха оставени от тях ги събираме аз и колегите, минаваме всяка неделя вечер, и събираме по половин чувал боклук, пред последните 15г. Това само мога да ви кажа. :) Поздрави на всички които ще дойдат, и ще участват в събитието! :) "

Задача: " Всички отпадъци трябва просто да се пренесат до товарен лифт, което е около 50-60м. разстояние. Това е всичко, това ще бъде и цялата офанзива по почистването горе."

Българските групи D2 и Odd Crew ще изнесат най-високия рок концерт, правен някога в Европа.

Това ще се случи на 30 юли на югозападния склон на „Мусала" (2925 м) - на 40 метра под самия връх, като част от мащабна акция за почистване на върха от строителни отпадъци. 

Организаторите очакват десетки доброволци да се включат и подкрепят тази благородна кауза.

http://stand.bg/page/detail/id/8505

връх Мусала, Рила планина