Плиоценски парк - Дорково

Информация за обекта
  • Рейтинг: 5,0
     
  • Регион: Пазарджик
  • Адрес: село Дорково, община Ракитово
  • Телефон: 0878527393, 0878527379
  • Сайт: dorkovo.alle.bg
Изпрати запитване
Плиоценски парк - Дорково
Име:
Email:
Телефон:
Вашето запитване:
Не съм робот!
Добавено от:
Портал12
403 прочитания
На 19.09.2013г. в Дорково бе открит първия по рода си "Плиоценски парк", съчетаващ диорама със скулптура, разкопка и витрини. Идеята се ражда по време на българо-френска експедиция от 80-те години на миналия век.

По време на разкопките между 1985 и 1987 г. на терен от 15 кв. м. са открити около 600 различни по големина кости от над 30 вида животни.

Всяка вечер, заслушвайки се в тишината на нощта, се чува забавеният тропот на праисторическите животни, живели тук преди милиони години, чува се стенанието им от жажда и след това бавното им сгромолясване на земята, жадни за капка вода.... Днес  те отново оживяват пред очите ни, всеки от нас може да се пренесе в онзи, техния свят, да ги види, докосне и чуе тук, в този музей, който пресътворява една малка част от тяхната епоха, от времето, когато те не са били просто музейни експонати, а същества от плът и кръв ...

Работно време: 
"Плиоценски парк" – Дорково е отворен за посетители, като работното време е от 10.00 до 19.00 часа (март-октомври) и от 10.00 до 17.00 часа (ноември-февруари),  без почивен ден.

Входната такса важи и за двата обекта - "Плиоценски парк"–Дорково и "Туристически информационен център-Цепина" и е 5лв. за възрастни,  3лв. за деца и безплатно за деца до 3г.

 

Дайте своята оценка:

Достъпност до мястото
Възможност за настаняване наблизо
Подходящо за семейства с малки деца
Сигнализирай за нередности
Плиоценски парк - Дорково
Описание на нередността:
Име:
Email:
Телефон:
Не съм робот!

Оценки на другите потребители:

Достъпност до мястото
5,0
 
Възможност за настаняване наблизо
5,0
 
Подходящо за семейства с малки деца
5,0