Новите Енергии

Коментари: 7 Прочитания: 602
 • Йордан Йорданов
  22.05.2017 г., 07:40 ч.
  1     1

        Вече трайно се настаниха Новите Енергии. Светът върви много бързо към промяна. За да е този преход лек са необходими определен брой осъзнати хора, които са проводници на новото. Ако броят им е малък, преходът е труден. Ако са достатъчен брой - преходът е много по-лесен. От нас, живеещите днес тук на земята зависи какъв ще е прехода. Ако сами не си помогнем, ще бъдем притиснати да го направим. От нас зависи дали ще има природни катаклизми или хармония. Всичко зависи от осъзнаването на конкретни хора.
   

       Един осъзнат човек влияе на околната среда по много начини. Наблюденията ми показват, че обхвата на осъзнатите е около 100 километра около тях, т.е. в този периметър вероятноста да се случват благоприятни събития е много по-голяма от колкото извън този обхват.
   

       Например за България, ако равномерно се разпределят са необходими около 15 човека и тази територия ще бъде защитена от природни бедствия. Ако България е просто един остров на осъзнаване и останалият свят спи, най-вероятно няма да оцелее, но ако по цял свят се развива осъзнаването преходът ще е плавен и без големи трудности. Отиваме към много по-смислен и хармоничен свят, логично е да е просто и леко. Броя осъзнати хора, за които говоря е около хиляда за цял свят, не е голям брой!
   

       Това, което е характерно за България на този етап е,че тук се раждат хора, от които зависи промяната на света. От хилядата необходими за прехода, в България има около петдесет с този потенциал.

 • Йордан Йорданов
  22.05.2017 г., 07:56 ч.
  2     0

  Обикновено се смята, че осъзнаването ще е автоматичен процес т.е.хората без да полагат никакви усилия ще станат по- осъзнати под външно въздействие. Има много статии, че Д,Н.К се променя, че вибрацията на Земята се е променила и това се отразява на мозъка на човека и т.н. Това е голяма заблуда. Всеки трябва сам да израсте в собственото си осъзнаване. Благоприятната външна среда помага, но не може да отмени личната работа.Човекът има свободна воля да избира приоритетите си. Ако той няма интерес да става все по осъзнат, никой отвън няма да го насили. Ще си остане неосъзнат и борещ се с живота. Каква ирония- животът е подарък, даден ни е да го живеем, а не да се борим с него. Освен това животът е много по висше съзнание и егото няма как да го пребори.  

  Независимо от това, че в момента заобикалящите ни енергии са много по-силни стремежа към трупане на знание продължава, а разширяване на осъзнаването се отлага. Това е моето наблюдение.

 • Йордан Йорданов
  22.05.2017 г., 08:15 ч.
  3     0

  Понеже не съм добър в писането взех готов текст, който описва какъв е вътрешния свят на един осъзнат човек: "Какво е Истина?  

  Какво е Истина?  

  Това, което не искаш в живота си, е празнотата. Всички трудни неща, които предприемаш в живота си като образование, семейство, професия, пари и проблеми, е защото, някак си, искаш да се застраховаш срещу празнотата в живота си. Това е всичко, което се опитваш да направиш, на каквато и да е цена. Но ако ти съзнателно постигнеш вътрешната празнота, това е върховният нектар на живота. И въпреки това, в твоето нормално възприятие, това е абсолютната отрова. Никой не я иска. Но ако я изпиеш, тя се превръща в твоя нектар.  

  Ако божественото трябва да влезе в теб и да се прояви в теб, ти се нуждаеш от празно пространство.  

  В същото време, всички други неща, които ти възприемаше като нектар – независимо дали това е знание, пари, власт, любов или каквото и да е – ти преследваше, но какво ти се случи? Малки удоволствия те споходиха, но в крайна сметка, когато се огледа наоколо, животът ти си е отишъл. Опитвайки се да преследваш така наречения нектар, животът ти бе ограбен. И цялата горчивина и страдание на тази планета е само защото хората преследват тези неща, нали? Но ако ти тръгнеш след това, което изглежда като отрова, животът ти ще се превърне в нектар. Това е природата на истината."  

 • Йордан Йорданов
  22.05.2017 г., 08:17 ч.
  2     0

  "Празнотата обаче винаги е пълна. Това, което е празно, е абсолютно празно. То никога не е полупразно. Няма такова нещо като непълна празнота. За да разбереш това е необходимо осъзнаване и само тогава можеш да разпознаеш нектара на живота. В противен случай бъркаш отровата с нектар и пропиляваш живота си в нейното преследване. Това е основата на духовния живот. Хората си мислят, че когато някой е стъпил на духовната пътека, той се е отказал от всичко. Такъв човек от нищо не се е отказал. Той е открил златна мина. Няма проблеми, няма безсмислици.  

  - Садгуру Васудев"  

 • Йордан Йорданов
  23.05.2017 г., 07:46 ч.
  0     0

  Садгуру е жив пример за хармония между думи и дела. Който има "очи да види" ще го види колко е светъл, грее като слънце. А, който може да "види" зад тази светлина ще види, че вътре е празен, тъмен, изпълнен с тъмнина, изпълнен с празнота. Но това е една много позитивна празнота.Човек с тази празнота е като извор, когато го срещнеш той дава,раздава себе си, не търси да вземе.А и човек с обикновено съзнание няма какво да му даде. Садгуру е жив пример за цялостен човек. Наблягам на "жив" защото е сред нас.Един търсач може да го доближи и да го изследва. Трудно е да постигнем празнотата в себе си, още по трудно е да я осъзнаем. По лесно е първо да я осъзнаем в някой друг макар и индиректно.

 • Йордан Йорданов
  23.05.2017 г., 07:59 ч.
  0     0

  За първи път празнотата "вътре" може да се усети когато започнем да усещаме интервала между две мисли.По късно,тази празнота започваме да я усещаме като все по-дълбока, но още има много напрежение.Спокойствието идва чак когато трайно се отдалечим от мисли и чувства и можем да ги наблюдаваме отстрани. Това е и началото на Пътя към собствения Аз, преди това е било само подготовка. На този етап имаме яснота и за Енергиите. Започваме да ги различаваме и да ги използваме съзнателно. На този етап виждаме и друго - как енергиите достигат до неосъзнатите, но не влизат в тях, плъзгат се по тях. На този етап разбираме какво значи да си "проводник" на енергии и защо ученията говорят за това,че трябва да станем проводници на по-висшето.Ако енергията не тече през теб оставаш извън "играта". Ако тече си "син божий"-творец.

 • Йордан Йорданов
  23.05.2017 г., 08:06 ч.
  0     0

  Още един цитат, понеже темата е за Енергиите.  

  "Много пъти споменах, че в мен текат две Енергии- мъжка и женска. В началото бяха като две успоредни ленти, постепенно се разшириха, обединиха се в една пълноводна река от енергия. През цялото това време можех да наблюдавам проявленията на седемте чакри в себе си или в хората, които срещах или към които насоча вниманието си. Това е нивото на което, всеки, който го е постигнал може да заяви пред цял свят, че е син божи, дори с риск да го сметнат за луд или да го разпънат на кръст. Знаеш,че с Бог сте едно, не си нещо отделно, Божествената Енергия тече през теб- няма дистанция.  

  Между седма и осма чакра дистанцията е голяма, но все още се намираш на Земята, занимаваш се със земни работи. Но девета те изпраща в друга вселена. Нищо общо с това, което е било преди. Никаква база за сравнение, в един момент превключваш от Микро света, от човешкия свят на Макро света. От материя отиваш в нематерия. Затова се казва, че тук капката става Океан. Едновременно с това външните промени са трудно забележими. Притихваш, говориш малко, повече слушаш, живееш незабележимо. Ставаш съвсем обикновен човек- най- обикновения, който може да се срещне.  

  От девета до десета разликата отново е като от земята до небето. Още веднъж се сменя мярката, още веднъж се увеличава дистанцията. Тук за първи път можем да говорим за Дух. Тук Духът става реалност.  Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай