Нов вид екологична кожа набира популярност - прави се от гъби

15.08.2016 г.
2220 прочитания
3 коментара
Добавена от:
Портал12
Гъбената кожа Muskin - от “mushroom - гъба” и “skin - кожа” е много по-добър заместител и на естествената, и на изкуствената кожа. Прави се от калпачетата на определени видове гъби.

Процесът на обработка и обагряне е абсолютно природосъобразен и нетоксичен, за разлика от производството на досега познатите видове кожа. Това означава, че гъбената кожа е много подходяща за директен допир със собствената ни кожа, като при ръчните часовници и вътрешността на обувките. Чудесни предимства на този вид кожа са също, че тя е по-мека, с по-добра водонепромокаемост и е по-дишаща.

Тестовете при разработката на този продукт показват, че гъбената кожа спира развитието и разпространението на всякакви бактерии. Разбира се, материалът е биоразградим и е прекрасна алтернатива, която щади живота на много видове невинни животни, които биха могли да бъдат убити заради кожата им.

 
Източник: Портал12

Коментари: 3
 • Виолета Демирева
  15.08.2016 г., 11:49 ч.
  2     0

  Всичко подобно е скъпо, затова хората трябва да се завърнат към отдавнашните традиционни материали и методи за изработка на дрехи и обувки - от коноп и лен или плетени от най-различни растения.

 • Гъбарко
  15.08.2016 г., 11:17 ч.
  1     0

  Е тва е много добра идея! Хайде да правим ферми за гъби и да произвеждаме еко кожа с перфектни характеристики Как ли става обработката?

 • Милен
  15.08.2016 г., 11:17 ч.
  4     0

  да, да много е добре. Стига да не е като другите алтернативи. Влезте в нет-а и погледнете спекулата пак каква е - повечето веган обувки, дрехи и т.н. са на безбожни цени в сравнение с нормалните. Най-вероятно с гъбената кожа ще стане като с продуктите правени от коноп - естествено ще са по-скъпи и недостъпни, една мода за гъзари вегани... а не общодостъпни за населението, което да може да направи морален избор, освободен от задръжките на цифрите !!!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай