Музикалната и звукова чистота е вегетарианството за мозъка и сърцето

06.07.2017 г.
8685 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
Броят на хората, които са решили да променят начинът си на хранене и са се отказали от употребата на месо се увеличава особено през последните години. Осъзнаването, че месото на жертваните животни ни принизява и пречи за духовното развитие, а също оказва редица проблеми върху здравословното състояие на човек, е начален процес от една по-голяма Промяна, след, която хората ще се срамуват, че са използвали животните за храна. Макар и пътят да е дълъг много хора го избират като своя лична отговорност.

Какво се случва обаче с една друга хигиена, която не е свързана толкова със стомаха, а с мозъка, мислите и чувствата на всеки - музикалната или звукова чистота?

Днес хиляди хора прилагат или се стараят да започнат да прилагат устойчиво вегетарианство или веганство, но в същото време са потопени в една звукова - "музикална" мръсотия, която по естеството на своите вибрации е много по-тежка и вредна от храненето с месо, взето за сравнение.

Звуковите замърсявания в градската среда, включително нисшата музика, която излъчват модерните радиостанции навсякъде в публичните пространства, оказва изключително негативно психическо влияние. Честотните вибрации на този тип звукови вълни, съчетани в много слуачаи с умишлено зададена от продуцентските компании звукова гама, тоналности и повторения - целят да държат на постоянно ниско (заземено) ниво, облъчваните тълпи. В този материал няма да се спираме в детайли защо се прави това, вярваме, че нашите читатели са достатъчно запознати.

Класическата музика възпитава у децата имунитет срещу чалгата и грозното в живота

В този ред на мисли прилагането на звукова чистота ( музика, градски шумове, безразборни и безсмислени разговори с хиляди отнесени думи...) се оказва  по-важно от прилагането на хранителна чистота. Съчетанието обаче от двете - със сигурност може да отвори пред всеки стремящ се към личностно и духовно развитие - нови визии и хоризонти пред себе си и общността, в която живее. Нужни са единствено постоянство и безкомпромисност да не допускаме зловредните влияния.

Най-вредоносните звукови влияния излъчвани по съвременните радиостанции и музикални телевизии, са поднесени под формата на "забавление", "музикален фон",  като нещо общоприето за излъчване в обществените места. Това е една отрова, от която всеки трябва да се пази, защото за разлика от месото, тя не действа на стомаха, но на мозъка, психиката, сърцето, мислите и емоциите. 

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ПРОЧЕТЕТЕ В СВЪРЗАНИТЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО-ДОЛУ:
Източник: © Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай