МОТКАМ vs. MOTiКАМ – една мисия, която осмисля почивните дни

05.04.2016 г.
5174 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
Във Велико Търново групата ТърновоRUN организира мисия МОТКАМ vs. MOTiКАМ. Нейната основна идея е хората да излязат навън и да се погрижат за средата, в която живеят, вместо да бездействат по време на почивните дни. Първа част от мисията бе осъществена на 2-ри април, събота, в парк Дружба.


Много деца се включиха в мисия МОТКАМ vs. MOTiKAM. Снимка: Magi Art Jewelry

Участниците бяха избрали да облагородят два участъка с гола, твърда пръст, по която няма и следа от живот. С помощта на 4 мотики, 3 лопати, кирка и грапа за 3 часа пръстта е била разкопана и сега там има насяти семенца райграс. В облагородяването участваха млади хора и деца.

Инициативата е прекрасен пример за това как простичките идеи могат да осмислят почивните ни дни. Това е чудесен начин да направим средата, в която живеем, малко по-красива и в същото време да покажем на децата си, че това е нещо полезно и приятно. А представете си радостта, когато децата видят резултата от труда си – покълналия и израснал райграс, на който самите деца са дали живот!


Децата работят със земята. Снимка: Magi Art Jewelry 

Идеята е простичка и лесно осъществима, а в същото време дава смисъл в ежедневието и събира хората заедно. Ако сте се вдъхновили и вие да организирате подобна кампания за облагородяване на някое местенце във вашия град, може да създадете събитие в раздел „Събития“ на Портал12, за да се присъединят повече хора.


Снимка: Magi Art Jewelry

"Нека поне 50 от вас споделят, за да активизираме стотици българи!" призовават от ТърновоRUN.
Източник: Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай